DE SCHRIKBARENDE CORRUPTIE VAN BESTUURDERS IN NEDERLAND

In de Nederlandse politiek is de neiging groot om het bestaan van corruptie en fraude te bagatelliseren. Die ogenschijnlijk naïeve reactie zou wel eens gevoed kunnen worden door het feit dat op het onderwerp een zwaar taboe rust.
Tot nu toe is de overheid tekort geschoten in het nemen van maatregelen om mogelijke corruptie, fraude en machtsbederf tegen te gaan

corrupt

Naar aanleiding van de diefstal, gepleegd door PvdA-gemeenteraadslid Bert van der Roest in Utrecht van de Daklozenkrant, las ik dat hij hiervoor hoogstwaarschijnlijk niet vervolgd zal worden! Dit is de meest verwerpelijke diefstal, omdat dit om de financieel meest kwetsbaren gaat! Zoals altijd wordt corruptie bij de overheid met de mantel der liefde bedekt. Dit soort smerige doofpotspelletjes ben ik, en hopelijk velen met mij, spuugzat!

Ik heb op Google gezocht naar artikelen waar dit soort criminele handelingen bij bestuurders, ambtenaren en politici in Nederland vermeld worden. De hoeveelheid is schrikbarend! Op slechts 1 van de tientallen pagina’s vond ik onderstaande artikelen:

http://www.sp.nl/overheid/opinies/3/Corruptie_in_Nederland.html

Het topje van de ijsberg!
Nederland fraudeland? Na alle berichtgeving over affaires en schandalen rond
bestuurders zou je gaan denken dat deze stelling juist is. Onderzoekers aan de Vrije
Universiteit verzamelden gegevens over corruptie- en fraudeonderzoeken bij
gemeenten. De resultaten van het onderzoek laten een opmerkelijk beeld zien en tonen
aan dat cijfers alleen niet genoeg zijn om conclusies te trekken.
http://www.kennislink.nl/publicaties/het-topje-van-de-ijsberg.pdf

Uniek zelfs voor Banana-fraude Nederland: Heel College Vlissingen corrupt.
“Geen één van de 10.000 ‘Bankier-gangsters’ of ‘Bestuur-Gangsters’ in de bak.
De fractievoorzitters in de gemeenteraad van Vlissingen hebben donderdag overleg gevoerd over het declaratie Fraude-gedrag van hun gemeente Bestuurs-Gangsters. In het kort: het hele College corrupt en dat was zelfs even schrikken voor onze redactie. Maar niet voor Boublog, die toevallig net een artikel heeft geplaatst over de Boekhoud fraude bij nagenoeg alle Gemeenten in Banana-Fraude-Nederland.  http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2013/08/02/uniek-zelfs-voor-banana-fraude-nederland-heel-college-vlissingen-corrupt/

Noodklok over fraude in Nederland
http://www.youtube.com/watch?v=Oj9om9gqJlY&feature=youtu.be

Ambtenaar A’dam pleegde fraude
De ambtenaar zou onder meer aannemers die door het stadsdeel worden betaald, voor privédoeleinden hebben ingeschakeld. Tegen de medewerker is aangifte gedaan van ambtelijke omkoping. De banden met de betrokken bedrijven zijn verbroken.
Vijf andere ambtenaren, die ook van fraude werden beschuldigd, zijn door het Bureau Integriteit vrijgepleit. Zij zijn inmiddels weer aan het werk.
http://nos.nl/artikel/516340-ambtenaar-adam-pleegde-fraude.html

Ambtenaar Leerdam gearresteerd voor fraude en corruptie.
De ambtenaar wordt ervan verdacht op kosten van de gemeente externe bedrijven te hebben ingehuurd om privéklussen te laten verrichten. Ook zou hij jarenlang goederen hebben besteld op kosten van de gemeente.
http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2012/7/Ambtenaar-Leerdam-gearresteerd-voor-fraude-en-corruptie-ELSEVIER343011W/

Ambtenaar vervolgd voor fraude bouwproject Sneek
Een ambtenaar van de gemeente Zuidwest-Friesland wordt strafrechtelijk vervolgd voor valsheid in geschrifte. Hij zou een contract rondom een uitbreidingsplan in Sneek hebben vervalst.
http://www.nd.nl/artikelen/2013/mei/03/ambtenaar-vervolgd-voor-fraude-bouwproject-sneek

Ongeveer vijf procent van de bestuurders in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en langdurige geestelijke gezondheidszorg pleegt bewust fraude.
http://www.nieuws.nl/algemeen/20130917/Een-op-twintig-zorgbestuurders-fraudeert-bewust

Eind 2008 stelde de Inspectie voor het Onderwijs vast dat bij vijftien schoolbesturen (samen 43 scholen) tussen 2004 en 2008 voor minstens 4,6 miljoen euro is verduisterd of ‘onrechtmatig besteed’, maar tot nu toe is geen enkele bestuurder hiervoor berecht.
http://www.binnenlandsbestuur.nl/islamscholen

Bestuurders school Amsterdam gepakt om fraude
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3361701/2012/12/11/Bestuurders-school-Amsterdam-gepakt-om-fraude.dhtml

Utrecht onderzoekt fraude ambtenaren
De gemeente kreeg signalen van fraude met een aanbestedingsprocedure voor werkzaamheden aan vier welzijnspanden in de stad. Om wat voor misstanden het gaat en welke bedragen daarmee zijn gemoeid, kon een woordvoerder van de gemeente donderdagochtend niet zeggen. Daarover wordt gezwegen zolang het onderzoek loopt. De misstanden kwamen aan het licht door een melding uit de aannemerswereld. Ook kwam het een en ander aan het licht bij de reorganisatie van de vastgoedorganisatie, aldus de gemeentelijke woordvoerder.  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3520647/2013/10/03/Utrecht-onderzoekt-fraude-ambtenaren.dhtml

Fraude en diefstal  de gewoonste zaak voor politici! ‘Nederland staat stijf van de fraude’  De fraudeproblematiek in Nederland wordt alleen maar erger en de pakkans is laag omdat politie en justitie geen plan van aanpak hebben.

http://www.nujij.nl/politiek/nederland-staat-stijf-van-de-fraude.20502790.lynkx

Oud Tweede-Kamerlid Patricia Remak heeft zes maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk, opgelegd gekregen door het gerechtshof in Amsterdam.
Bovendien moet de voormalig VVD politica een werkstraf van 240 uur uitvoeren, liet een woordvoerder van het hof donderdag weten naar aanleiding van een bericht in Het Parool.
Remak heeft zich volgens het gerechtshof schuldig gemaakt aan uitkeringsfraude. Ze heeft het nagelaten inkomsten van haar werk bij het ministerie van Financiën en bij de Provinciale Staten te melden. Die hadden namelijk invloed op de wachtgelduitkering die zij voor haar werk in de Tweede kamer (1998- 2000) ontving.
http://www.vrijspreker.nl/wp/2008/02/fraude-en-diefstal-de-gewoonste-zaak-voor-politici/

En hier een voorbeeld hoe criminele politici, behalve dat zij niet worden vervolgd,  gewoon hun post kunnen blijven vervullen!

Van fraude verdachte politicus houdt belangrijke VVD-post. 

De van fraude verdachte Berthold Ziengs speelt nog altijd een belangrijke rol bij een lobby-club van de VVD. Dat schrijft het Financieele Dagblad vrijdag. Pijnlijk voor premier Rutte die onlangs beloofde dat zijn partij een streng integriteitsbeleid zou voeren.

Ziengs zou met belastingen hebben gesjoemeld met zijn vastgoedbedrijf Tecumseh. Hij zou tientallen valse facturen hebben geschreven met een buit van ruim 600 duizend euro, schrijft het FD. Bovendien zou hij geld witwassen via zijn bedrijven.
http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/22722_van_fraude_verdachte_politicus_houdt_belangrijke_vvd_post/

Het aantal frauduleuze handelingen in de politiek lijkt haast positief gecorreleerd te zijn aan de economische crisis. Logisch? In sommige gevallen wellicht psychologisch verklaarbaar, maar binnen de politiek mogen we toch echt wel ander gedrag verwachten. Tijd om zwaarder te gaan straffen.

http://www.elsevier.nl/Politiek/blogs/2013/8/Frauderende-politici-moeten-zwaarder-worden-gestraft-1331712W/

corruption (1)

CONCLUSIE:

Wij worden bestuurd en gemanipuleerd door een stel Criminelen (dieven en plunderaars) van het ergste soort! En nu wordt er waarschijnlijk weer geroepen dat niet iedereen corrupt is, maar het als regel tolereren van fraude en de “Cover-up” hiervan door onze regering, maakt al onze landbestuurders medeplichtig!
Bovendien worden de kosten van de gedupeerde staatsinstellingen weer op het volk afgeschoven via de door onze strot geduwde “Bezuinigingsmaatregelen”!

Als onze justitie hier niets aan doet dan kunnen wij, als slachtoffers van deze criminelen, de hele clan met z’n allen aanklagen! Waarom doen wij dat dan niet?