Terreurjongeren op strand Blankenberge (België) zijn ’Noord-Afrikanen met strafblad’!

BLANKENBERGE – De politie heeft bekendgemaakt wie de rellende en vechtende jongeren zijn op het strand in Blankenberge. Er werden 20 vechtersbazen uit Brussel gearresteerd, ’meest met een strafblad en van Noord-Afrikaanse komaf’, zo schrijft Het Nieuwsblad.

De veldslag op het strand begon zaterdag. Toen de jongeren andere mensen lastig gingen vallen, greep de politie in.

Uiteindelijk brak een massale vechtpartij uit waarbij de jongeren met parasols en ander strandmeubilair gooiden. Een redder werd op het hoofd geslagen met een fles, hij hield er een zware hoofdwond aan over. Gezinnen met kinderen vluchtten weg van het strand.Video afspelen

Negen agenten raakten gewond. De twintig opgepakte reljongeren hebben al flinke strafbladen voor geweld en diefstal, zo maakte de gemeente bekend. De eerste drie aanstichters worden maandag aan de rechter voorgeleid.

BEKIJK OOK: Belgische kustplaatsen weren dagjestoeristen na ’tientallen incidenten’

Zondag bleef het kalm op het strand in Blankenberge. De politie had blokkades op elke invalsweg en controleposten in het station. Wie geen hotel- of restaurantreservering had, kwam er niet in.

Inwoners en ondernemers uit Blankenberge stopten patrouillerende agenten drank en voedsel toe uit dankbaarheid dat de rust is weergekeerd.

BEKIJK OOK: Massale vechtpartij: politie bekogeld met parasols