‘We hebben het product in handen:’ Israël begint in de herfst menselijke proeven met het COVID-19-vaccin!

‘We hebben het product in handen:’ Israël begint in de herfst menselijke proeven met het COVID-19-vaccin

Er is een uitstekend vaccin. We beginnen na de vakantie met experimenten op het gebied van veiligheid en werkzaamheid, maar we hebben het product in handen, ”aldus prof. Shapira.

Door Aryeh Savir, TPS

Het Israel Institute for Biological Research (IIBR) in Ness Ziona heeft verdere vooruitgang geboekt in de richting van een Coronavirus (COVID-19) -vaccin en zal na de nieuwjaarsvakantie in oktober beginnen met proeven op mensen.

Minister van Defensie Benny Gantz bracht donderdag samen met de directeur van het instituut prof. Shmuel Shapira een bezoek aan het Biologisch Instituut en hoorde van de vorderingen in de ontwikkeling van het Corona-vaccin en antilichaam.

“Alle eerste experimenten zijn succesvol geweest en zijn geweldig nieuws en een grote hoop”, voegde hij eraan toe.

“Net zoals de IDF speciale eenheden heeft die inbreken en de weg ervoor banen – u bent de speciale strijdkrachten van de staat Israël op het gebied van vaccins”, verklaarde hij na het bezoek.

Shapira vertelde hoe het IIBR zes maanden geleden vertrok om een ​​vaccin te vinden en nu “is er een uitstekend vaccin. We beginnen na de vakantie met experimenten met veiligheid en werkzaamheid, maar we hebben het product in handen.”

Vaccinentests op gouden Syrische hamsters toonden aan dat een serum dat ze hebben ontwikkeld effectief is en de weg vrijmaakt voor tests op mensen.

In mei kondigde het IIBR officieel aan dat het de patentregistratie voor acht Coronavirus-antistoffen had afgerond, weer een belangrijke stap in de richting van de productie van een geneesmiddel voor de pandemie.

“Experimenten op mensen zouden moeten beginnen na de [Hebreeuwse maand van Tishrei] Hoge Feestdagen,” verklaarde Gantz.

Tot op heden zijn wereldwijd ongeveer 19.006.000 gevallen van coronavirus geregistreerd in 213 landen, met meer dan 711.900 doden en ongeveer 12.192.000 terugvorderingen.

https://unitedwithisrael.org/we-have-the-product-in-hand-israel-to-begin-human-trials-with-covid-19-vaccine-in-fall/