Als de VVD niet kiest voor Baudet, is partij ten dode opgeschreven!

fvd

Met de monsterzege van Thierry Baudet is er eindelijk een waardige opvolger voor Pim Fortuyn, schrijft Afshin Ellian. De VVD moet zich nu afkeren van GroenLinks en door samenwerking met Baudet terugkeren naar de liberaal-conservatieve wortels.

Als Pim Fortuyn op 6 mei 2002 niet was vermoord door een extreem-linkse klimaatactivist, dan hadden we op 15 mei 2002 een grondige aardverschuiving in de politiek meegemaakt. Dat mochten we van Volkert van der Graaf niet meemaken, omdat hij de ‘zwakkeren’ wilde beschermen tegen Pim Fortuyn.

Nu kunnen we zien wat Nederland met Fortuyn zou zijn overkomen!

 

 

Maar nu hebben we een reëel beeld van wat Nederland met Fortuyn op 15 mei zou zijn overkomen: een unieke democratische machtswisseling. Zeventien jaar duurde het totdat een waardige opvolger van Fortuyn naar voren trad.

Nederland heeft zeventien jaar nodig gehad om de plek van Fortuyn op te vullen. Terecht wijst Baudet in zijn overwinningsspeechnaar deze passage van de Duitse filosoof Friedrich Hegel:  ‘Die Eule der Minerva beginnt erst mit der einbrechenden Dämmerung ihren Flug’. En in het Nederlands: ‘De uil van Minerva begint pas bij het aanbreken van de avondschemering haar vlucht’.

Die avondschemering kwam Fortuyn duur te staan: hij werd geëxecuteerd door een extreem-linkse klimaatactivist. Het is de taak van de overheid om herhaling daarvan te voorkomen. Zij moet zich bewust zijn van de veiligheidsrisico’s rond Baudet.