MET DE OVERWINNING VAN FVD LAAT LINKS HUN WARE AARD ZIEN!

Baudet en FVD stuiten na winst op veel weerstand!

SCHANDALIG!!

Docent Universiteit Utrecht riep na de uitkomst van de stemmen: ‘Volkert waar ben je? ’ (Volkert de moordenaar van Fortuyn!)

Een uitspraak van een ‘wetenschapper’ van de Universiteit Utrecht doet vrijdag veel stof opwaaien. Docent Corné Hanssen, docent geesteswetenschappen, schreef op Facebook de reactie ‘Volkert waar ben je?’ onder een nieuwsbericht over de verkiezingsoverwinning van Forum voor Democratie. Een duidelijke verwijzing naar de moord op Pim Fortuyn door Volkert van der Graaf op 6 mei 2002. Hanssen bood na een storm van boze reacties zijn excuses aan en verwijderde het bericht én zijn Facebook-account.

De Universiteit Utrecht kreeg tientallen klachten over de docent Hanssen, en is met hem in gesprek gegaan over de opmerking.

VVD en CDA enorm geschrokken, Jetten zet zichzelf buitenspel’

Rob Jetten lijkt dat in elk geval niet te gaan doen. De D66-lijsttrekker zei donderdag dat FVD ‘zichzelf al heeft uitgesloten’ van samenwerking met de coalitie door de weerstand tegen het klimaatbeleid en de vermeende plannen voor het sluiten van de grenzen, en een vertrek uit de Europese Unie. Baudet was weinig onder de indruk van het pleidooi van de D66-leider, wiens partij bijna werd gehalveerd (van 10 naar 6 zetels): ‘De komende tijd zal moeten blijken of niet eigenlijk Jetten zichzelf buitenspel heeft gezet.’ aldus Baudet!

Baudet lijkt zich nog geen zorgen te maken dat hij door de coalitie wordt uitgesloten. Hij denkt dat VVD en CDA ‘enorm zijn geschrokken’ van het verkiezingssucces van FVD. Ze zullen mogelijk gaan nadenken over hun koers, aldus Baudet, en ‘zich achter de oren gaan krabben’ over bijvoorbeeld het klimaatbeleid.

Ook BIJ1 wil FVD niet feliciteren, schreef de partij van Sylvana Simons op Facebook: ‘We snappen dat we water bij de wijn moeten doen,’ zei Baudet donderdag toen hem werd gevraagd naar zijn bereidheid tot compromissen. FVD wordt de grootste partij in de Eerste Kamer (dertien van de 75 zetels) en in drie van de twaalf provincies.

In Tilburg was FVD ook al onderwerp van een rel. Woensdagochtend, op de dag van de verkiezingen, schreef D66-wethouder Marcelle Hendrickx op Twitter dat ‘een stem op Hans Smolders, lijstduwer Forum v Democratie’, een stem tegen onze inclusieve stad is. Het is een stem voor racisme, afbraak rechtsstaat, haat & verdeeldheid.’  (RP: duidelijk is wie hier de werkelijke racisten en haatzaaiers zijn!)

https://www.uu.nl/nieuws/uu-neemt-afstand-van-fb-reactie-medewerker

https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2019/03/baudet-stuit-op-weerstand-679212/?&utm_source=elsevierweekblad&utm_medium=nieuwsbrief&utm_campaign=EWD%20-%202019%20maart&utm_term=5171&utm_content=EW%20Nieuwsbrief%20Header

RP: En dit soort heeft “het Klootjesvolk”, zoals zij ons noemen, altijd geregeerd! Tijd voor verandering, tijd voor een kabinet dat zijn volk respecteert!