EEN ZWARTE BLADZIJDE UIT DE NEDERLANDSE GESCHIEDENIS!

TOEN AL WERD EEN NEDERLANDSE BEVOLKINGSGROEP GEDISCRIMINEERD!

Tussen 1950 en 1970 vertrokken zo’n 380.000 Nederlandse staatsburgers, onderdanen en loyalisten uit de nieuwe republiek Indonesië vanwege hun trouw aan ‘Koningin, volk en vaderland.’ Na de onafhankelijkheid van de voormalige kolonie Nederlands-Indië zagen deze Nederlanders van gemengdbloedige en inheemse afkomst zich gedwongen hun geboorteland te verlaten. (Ik zeg “Nederlanders” omdat zij de Nederlandse nationaliteit hadden!) Deze massale uittocht heeft jarenlang te boek gestaan als ‘de repatriëring’: een term waarmee “goede zorg en overheidssteun” wordt gesuggereerd.

Niets is echter minder waar!! De zeer gemêleerde groep ontheemden is opgezadeld met een Forse Schuld aan de Nederlandse overheid voor de kosten van de opvang. Daarnaast liet de ‘zorg’ van de overheid grote lacunes en zwakheden zien. Uit schaamte en vernedering hebben de gedupeerde Indische Nederlanders, Moluks KNIL- en marinepersoneel, etc.etc., zogeheten maatschappelijke Nederlanders en veiliggestelde Indische Nederlanders, al die jaren gezwegen; hun lot was stille armoede, gedwongen assimilatie en ondoorzichtige misstanden! 

(RP: Verzwegen wordt dat bijna al deze Nederlands-indische gedwongen immigranten meteen aan het werk zijn gegaan om hun “schulden” af te lossen!)

Onderzoeksjournalist Griselda Molemans wist de waarheid boven water te halen door middel van interviews met betrokkenen en doortastend archiefonderzoek. Opgevangen in andijvielucht geeft een waarheidsgetrouw beeld van een zwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis!

RP: Deze Nederlandse ‘immigranten’ zijn direct aan het werk gegaan om hun forse “opvang-schulden” terug te betalen! Want zij kregen (in tegenstelling tot de huidige “niet- Nederlandse immigranten), NIETS gratis!!!

Vergelijk dit met de opvang (het pamperen) van de miljoenen ‘immigranten’ uit de Afrikaanse- en andere moslimlanden, die nu alles gratis op een presenteerblaadje krijgen, en hier alleen maar problemen veroorzaken!  Wie wordt hier gediscrimineerd?

Lees ookhttps://eunmask.wordpress.com/?s=immigranten+krijgen+alles+gratis

en: https://eunmask.wordpress.com/?s=indische+nederlanders

Bron: https://www.facebook.com/OpgevangenInAndijvielucht/