Nederland gespannen vanwege dreiging islamitisch terrorisme!

De islamisering en het daaraan verwante terrorisme komen steeds dichter bij Nederland. London, Manchester, Berlijn en de luchthaven van Brussel, het zijn de landen die om ons heen liggen, dat terwijl wij in Nederland al een tijd (na Theo van Gogh) niet meer met dit soort van geweld van doen hebben gehad. Er is echter geen reden waarom wij verschoond zouden blijven, juist omdat ook bij ons regeringskeuzes worden gemaakt als de ongecontroleerde instroom van immigranten, deelname aan Amerikaanse oorlogen in islamitische landen, plus de al aanwezige islamistische netwerken. Het is dus niet zomaar dat overheidsdiensten nogal gespannen zijn.

Gisterenavond werd het plotsklaps behoorlijk onrustig in Eindhoven waar een muziekconcert van Guus Meeuwis aan de gang was. Het woord incident gonsde in de media en iets later sprak men van het opschalen van de politie-inzet in de stad. De reden was vermoedens dat er een islamitische aanslag zou worden gepleegd, met als voorbeeld de bomaanslag in de Britse stad Manchester. Later op de avond werd als verdachte een 29-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De politiediensten doen nog verder onderzoek naar wat zich nu precies allemaal tijdens dit ‘incident’ heeft afgespeeld.

https://re-act.be/2017/06/10/nederland-gespannen-vanwege-dreiging-islamitisch-terrorisme/

AIVD: Dreiging voor Nederland

Aanslagen in Europa illustreren op indringende wijze de dreiging die Europa momenteel kent: mensen van eigen bodem, doorgaans hier opgegroeid en veelal ook hier geradicaliseerd, staan er welwil­lend tegenover om in eigen land de wapens op te nemen. Het Westen beschouwen zij als zondig en de vijand van de islam.

De dreiging voor Nederland uit jihadistische hoek kent meerdere achtergronden. Uitreizigers, terugkeerders en jihadisten die niet naar Syrië zijn vertrokken (thuisblijvers) vormen een dreiging voor Nederland. In georganiseerde groepen en netwerken die aangestuurd worden om aanslagen te plegen (bijvoorbeeld de aanslagen in Parijs en Brussel), maar ook van eenlingen of kleine groepjes die sympathiseren met een bepaalde jihadistische groep. Omdat de dreiging zoveel facetten kent, spreekt de AIVD van een dreigingsbeeld dat steeds complexer en diffuser wordt.

De terroristische dreiging in Nederland is substantieel, dreigingsniveau 4 op een schaal van 5. Dat betekent dat de kans op een terroristische aanslag reëel is. Maar er zijn (nog) geen concrete aanwijzingen dat terroristen voorbereidingen treffen om in Nederland een aanslag te plegen.

https://www.aivd.nl/onderwerpen/terrorisme/inhoud/dreiging

RP: Deze dreiging moeten wij echter toch zeer serieus nemen. Het spreekwoord is nog steeds: “Een gewaarschuwd mens telt voor 2”
In mijn allereerste blog: ‘De rode loper van Europa’ (3 april, 2012) heb ik Europa hiervoor gewaarschuwd en zie wat hiervan al is uitgekomen!