Digitale censuur! Facebook in Duitsland mogelijk vervolgd voor haatzaaien.

censor.banned

Het zal zeker niet lang meer duren voordat het kabinet in Nederland deze ‘Nazi’-methode ook opvolgt!

Laatste Nieuws:

Het Openbaar Ministerie in Hamburg onderzoekt een mogelijke vervolging van de Duitse Facebook-top. De Duitse advocaat Chan-Jo Jun heeft aangifte gedaan. Facebook doet volgens hem te weinig om haatzaaien op het Duitse deel van het platform te voorkomen.

Dat meldt het weekblad Der Spiegel op basis van documenten die het heeft ingezien.

Het zou gaan om drie bestuurders van Facebook Duitsland, het kantoor dat gaat over de advertenties op Facebook in Duitsland. De drie hebben allemaal hun hoofdfunctie buiten Duitsland. Het zijn de chief financial officer van Facebook in Ierland, het moederbedrijf van de Duitse vestiging, en twee managers die voor Facebook in Californië werken. Het kantoor in Dublin is juridisch gezien eindverantwoordelijk voor alle activiteiten van Facebook buiten de VS.

De advocaat heeft ook aangifte gedaan tegen de directeur van Facebook Noord-Europa, Martin Ott, maar hem zou het Duitse OM niet in het vizier hebben.

Racistische berichten

Op de Duitse versie van Facebook verschijnen de laatste tijd steeds meer racistische berichten. De toename lijkt verband te houden met de vluchtelingenstroom.

Volgens de Duitse regering doet het Amerikaanse platform te weinig om opruiende teksten tegen te gaan. In september vroeg bondskanselier Merkel persoonlijk aan Facebook-topman Zuckerberg er iets tegen te doen. De twee zagen elkaar tijdens een lunch van de VN. Zuckerberg zei toen dat zijn bedrijf er druk mee bezig is.

Ook de Duitse minister van Justitie heeft Facebook opgeroepen meer tegen haatzaaien te doen. Al voor het gesprek met Merkel had Facebook laten weten dat het samen met een Duitse waakhond racistische uitlatingen nauwer gaat monitoren.

http://nos.nl/artikel/2063967-facebook-in-duitsland-mogelijk-vervolgd-voor-haatzaaien.html

Lees hier het voorbeeld wat ook ons te wachten staat:
http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1331594/2007/08/26/Kritiek-op-president-Jemen-strenger-bestraft.dhtml