Hartenkreet: Extreem socialisme maakt dit land kapot!

voedselband=beleid

Bovenstaande geldt niet voor de elite, de immigranten en asielzoekers!

Ons sociale systeem is zo lek als een mandje. Blind wordt geld uitgeleend aan wie daar maar om vraagt. Bizar dat je met zoveel ambtenaren niet eens een fatsoenlijke controle kunt uitoefenen.

Slechte wetgeving, dank zij ons belachelijk politiek systeem van vele coalities, waardoor heel vaak slechte wetten ontstaan, die, zo gauw ze getoetst worden door de rechter, al weer verdwijnen of veranderen. Ons politieapparaat heeft een zeer lage score als het gaat om het oplossen van criminele zaken, maar de boetes hier zijn vaak hoger dan in andere EU landen.

Nederland is voor de helft links en de rest is gematigd rechts. Toch hebben we 3 NPO zenders die voornamelijk links zijn in hun berichtgeving zodat er toch een behoorlijk vertekend beeld van de werkelijkheid ontstaat. Daarbij een zorgstelsel dat het aantrekkelijk maakt voor aanbieders (specialisten, ziekenhuizen, fabrikanten) om zo veel en zo hoog mogelijke rekeningen te declareren. De baasjes bij die clubjes willen ook nog eens veel meer verdienen als de norm en dat lukt ook nog. Juridisch is dit lekker dichtgetimmerd.
Alle bovenstaande verspilling moet betaald worden door steeds minder werkenden, zo’n 7 miljoen nog maar. De andere 9 miljoen moeten allemaal betaald worden en willen natuurlijk ook allemaal op het welvaartsniveau van de werkenden zitten.

Die overheden gaan echter heel slordig om met het zuurverdiende belastinggeld van haar burgers. Meestal lijkt het wel of er alleen nog maar pure minachting is voor de belastingbetaler. Beslissingen durven ze niet te nemen. Liever eerst nog een onderzoekje doen en vervolgens nog een. Moeilijke of lastige beslissingen, dan maar lekker vooruit schuiven.

Miljarden worden verspild aan onzin, ICT projecten die niet werken, Vogelaarwijken, multi-cultuur, commissies die iets moeten uitzoeken wat al bekend is, regelgeving, wachtgelden, slecht bestuur, te veel bestuurders en managerslagen. En ook nog eens miljarden ontwikkelingsgeld geven aan onbetrouwbare en corrupte landen. Daarbij ook nog eens de vele subsidies voor kunst ,(Multi-) cultuur,integratie en noem maar op.

We staan bovenaan als het om geven gaat en volgens sommigen moeten we nog meer geven. We bieden onderdak aan vele asielzoekers en hoewel we daar ook globaal gezien bij de top horen, moet het nog meer worden.

Door Peter Blanken
http://joostniemoller.nl/2014/10/hartenkreet-extreem-socialisme-maakt-dit-land-kapot/