WAAROM ISIS OOK EEN GEVAAR IS VOOR HET WESTEN

Elsevier: “De terroristen van ISIS willen dat de islamitische wereld één wordt en dat de koloniale grenzen van de Britten en de Fransen in het Midden-Oosten worden uitgewist. De jihadisten willen dat hun kalifaat zich uitstrekt tot Marokko en zelfs tot de Spaanse regio Andalusië. Dat de vorming van een kalifaat aanstaande is, is een zeer ernstige ontwikkeling.”

ISISElk middel is geoorloofd om ISIS te stoppen. Nederlandse strijders van deze terreurbeweging moeten keihard worden aangepakt. Het is te laat voor halve maatregelen. De tumor die de Islamitische Staat in Irak en Syrië is, zaait oncontroleerbaar snel uit en dreigt het hele Midden-Oosten aan te tasten, een regio waar gezond weefsel toch al slechts onder de microscoop is te vinden. Zoals het echte islamisten betaamt, doet ISIS niet aan grenzen. Hun streven is immers gericht op het verenigen van de hele oemma, de islamitische gemeenschap, in één theocratie met aan het hoofd een kalief, opvolger van de profeet Mohammed. Grenzen worden getrokken door mensen, ISIS streeft naar een staat die slechts wordt beperkt in omvang door de wil van God (Allah).

In de door ISIS onder de voet gelopen gebieden in Noordoost-Syrië en westelijk Irak is de sharia onmiddellijk van kracht verklaard: vrouwen mogen alleen gesluierd het huis uit (en liever helemaal niet), alcohol en sigaretten zijn verboden, niet-moslims moeten extra belasting – jizyah – betalen, op misdaden staan draconische straffen (behalve die begaan door de ISIS-strijders zelf natuurlijk) en kerken en sjiitische heiligdommen worden vernietigd. In de recente geschiedenis heeft alleen Afghanistan onder de Taliban een vergelijkbaar regime gekend, hoewel alle elementen van ISIS’ onderdrukking ook terug te vinden zijn bij onze “bondgenoot” Saoedi-Arabië.

(Opmerking RP: Dit soort eisen worden dus ook door de Nederlandse ISIS terroristen gesteld; geldt dit dus ook voor Nederland?)

Een verschrikkelijk, kwaadaardig kankergezwel van een organisatie dus, dat ISIS, maar aan de andere kant, wat kan ons het schelen wie de baas is in Irak, Syrië of voor mijn part het hele Midden-Oosten? Welke moslimfanaat, welke corrupte generaal, welke antidemocratische koning er heerst is toch lood om oud ijzer? Hun olie zullen ze ons toch wel blijven verkopen en zo niet, des te beter! Dan hebben we misschien eindelijk de juiste motivatie om definitief over te stappen op brandstoffen die onze planeet niet de vernieling in helpen. Laat ze elkaar maar de koppen afslaan in die zandbak, dat doen ze al duizenden jaren. Het zal onze tijd wel duren, toch?

En Nederland? Wij kunnen ons steentje bijdragen door onze dwaze GroenLinks-mentaliteit af te schudden en eindelijk de Nederjihadisten te zien voor wat zij zijn: terroristen en moordenaars. Ontneem hen hun paspoort en nationaliteit, verklaar ze tot ongewenste vreemdeling en zet ze uit (liefst na een zo lang mogelijke gevangenisstraf wegens oorlogsmisdaden). In het buitenland neemt men al stappen daartoe, dus waarom blijven wij pamperen met een “traject” naar een baan en een huis voor terugkerende jihadi’s? Zij zijn allen lid geweest van terroristische organisaties, er kleven baden bloed aan hun handen en de meesten hebben sowieso meer dan één paspoort, dus stateloos worden ze ook al niet.

Bron: http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/06/het-kalifaat-is-een-feit