“EU GOED VOOR DE VRIJE MARKT” IS DE ZOVEELSTE VOLKVERLAKKERIJ

Het verenigde Europa dat na de Tweede Wereldoorlog totstandkwam is een liberaal project. Het heeft tot doel het Europees kapitalisme in stand te houden. Daartoe werd gekozen voor een Europese eenheidsmarkt, een eenheidsmunt, vrij verkeer van goederen, diensten, kapitaal en personen

Via allerlei nieuwe mechanismen, zoals het Europees Semester, het Euro Plus Pact en het Six Pack, zorgt de EU ervoor dat haar “liberaal model” verder wordt uitgebouwd IN DIENST van een kapitalisme dat ons van de ene crisis naar de andere leidt en loon- en bijstandtrekkers steeds harder aanpakt.  Onze bestuurders zijn dus de poppetjes aan de touwtjes van de kapitalisten!!!

kapitalisme1

De Zuid-Koreaanse econoom Ha-Joon Chang ontmaskert de mythen: “De Vrije markt bestaat uit 23 sprookjes!”

Als hun theorieën niet kloppen, hoe komt het dan toch dat zoveel mensen blijven geloven dat een vrijemarktpolitiek goed is voor de economie? ‘Dat komt doordat die ideeën mensen met geld en macht goed uitkomen!

Het cruciale probleem van een vrije markt is volgens Chang de kortetermijnoriëntatie. ‘De oorzaak hiervan is de onbelemmerde bewegingsvrijheid van kapitaal. Het kapitaal zwerft de wereld rond op zoek naar het maximale rendement. Daardoor worden bedrijven gedwongen hun kortetermijnwinsten te maximaliseren

http://marcialuyten.nl/2010/11/27/vrije-markt-bestaat-uit-23-sprookjes-volkskrant-27-november-2010/

De ‘crisis van het kapitaal’ is omgezet in een strategisch voordeel voor de bevordering van de meest fundamentele belangen van het kapitaal: het verder vergroten van de winsten, de consolidatie van de kapitalistische regelgeving, de grotere concentratie van eigendom, de verdieping van de ongelijkheid tussen kapitaal en arbeid en het ontstaan van enorme arbeidsreserves.
Recordhoge kapitalistische winsten worden opgebouwd door het plunderen van de staatskas, het afnemen van pensioenen en de verlenging van het ‘werk tot je sterft’, terwijl de meeste gezinnen failliet gaan door exorbitante particuliere, zakelijke, medische en educatieve kosten!

Meer dan ooit in de recente geschiedenis verwerpt een recordhoge meerderheid de regering door en voor de bankiers en de corporate heersende klasse. Ongelijkheid tussen de top 1 procent en de onderste 99 procent hebben recordhoge proporties bereikt. CEO’s verdienen 325 keer meer dan de gemiddelde werknemer.

Omdat de staat is verworden tot de ‘basis’ van de economie van de roofdieren van Wall Street, en omdat ‘hervorming’ en de regulering akelig is mislukt, is het tijd voor een fundamentele en systematische verandering die begint met een politieke revolutie, die de niet-verkozen financiële en zakelijke elites, die de staat misbruiken voor hun eigen exclusieve belangen, met geweld verjaagt. Het hele politieke proces, met inbegrip van de verkiezingen, is diepgaand gecorrumpeerd: ieder presidentschap heeft zijn eigen hoge prijskaartje.

De EU is gecreëerd door ’s werelds grootste groep kapitalisten: de Bilderberggroep en dus slechts een instrument in de handen van deze criminele Kapitalisten!

http://www.tuks.nl/docs/Bilderberg.pdf
http://www.geennieuws.com/2012/05/eu-of-bilderberg-kiezen-hoeft-niet-meer/
http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=P1303 en http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=P1403