Feiten over de handel in honden- en kattenvlees in China!

Toch massaslachting van honden en katten voor Yulin festival ...
  1. In Azië worden jaarlijks dertig miljoen honden gedood voor vlees. Er worden naar schatting meer dan 91,49 miljoen honden en katten als huisdier gehouden in China. Jaarlijks worden naar schatting 10 miljoen honden gedood voor de Chinese handel in hondenvlees.
  2. De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt dat de hondenhandel hondsdolheid verspreidt en het risico op cholera vergroot.
  3. De meeste mensen in China eten geen honden, in feite wordt hondenvlees niet vaak gegeten door minder dan 20% van de Chinese bevolking (RP: Dit is nog steeds 20% van 1,4 miljard!). Uit een onderzoek uit 2017 bleek dat zelfs in Yulin, de thuisbasis van het beruchte hondenvleesfestival, de meeste mensen (72%) niet regelmatig hondenvlees eten, ondanks inspanningen van hondenvleeshandelaren om het te promoten. Nationwide in China, een onderzoek uit 2016 uitgevoerd door het Chinese stembureau Horizon, en in opdracht van de Chinese groep China Animal Welfare Association in samenwerking met Humane Society International en Avaaz, ontdekte dat de meeste Chinese burgers (64%) een einde willen zien aan het Yulin-festival , meer dan de helft (51,7%) vindt dat de handel in hondenvlees volledig moet worden verboden, en de meerderheid (69,5%) heeft nog nooit hondenvlees gegeten.
  4. De voedselveiligheidswetgeving van Shenzhen (Shenzhen Special Economic Region Regulation on a Comprehensive Ban on the Consumption of Wild Animals) werd voor het eerst voorgesteld in februari door de wetgevers van Shenzhen en treedt in werking op 1 mei. Artikel 3 maakt duidelijk dat de consumptie van “gezelschapsdieren” zoals katten en honden niet is toegestaan.

Een volk dat is stil blijven staan in de evolutie, heeft er nu voor gezorgd dat een dodelijk virus de hele wereld heeft besmet!

https://www.hsi.org/news-media/china-ag-ministry-states-dogs-are-pets-not-livestock/