Help ons ‘wet markets’ te sluiten

https://www.peta.nl/
Doodsbange katten kruipen samen in een smerige kooi, gedwongen om te wachten tot iemand ze koopt voor de slacht. Levende kikkers worden op elkaar gestapeld in zakken naast de verminkte lichamen van degenen die al zijn gedood. Kippen met open wonden worden strak aan elkaar gebonden. Ze schreeuwen het uit terwijl ze kijken naar het bloed van vogels en andere dieren dat op de grond onder hen ligt. Bijna een maand nadat de pandemie de term ‘wet market’ bij een groot deel van de rest van de wereld bekend maakte, vinden er nog steeds markten voor levende dieren plaats, zoals die in China, waar het nieuwe coronavirus zou zijn ontstaan.

Daarom moeten we NU actie ondernemen, voordat de volgende dodelijke ziekte de kans krijgt om wortel te schieten. Help alstublieft PETA’s campagne tegen markten met levende dieren kracht bij te zetten en ons werk om dierenleed te stoppen in gang te houden. Geef vandaag!  

PETA heeft zojuist beelden onthuld die minder dan een maand geleden zijn opgenomen in Indonesië en Thailand, waar levende dieren nog steeds worden verkocht en gedood ondanks waarschuwingen van de autoriteiten. Dit verontrustende nieuwe onderzoek toont dat werknemers op markten voor levende dieren zonder handschoenen bloederige stukken vlees aan het winkelpubliek verkopen terwijl ze bedekt zijn met het bloed van kippen, slangen, ratten en andere dieren die ze hebben gedood. Er zijn vliegen te zien die rond de lichamen van dode varkens en andere dieren zwermen, en strepen bloed van gefileerde vissen en geslachte dieren bedekken aanrechtbladen en vloeren.

Bijna 75 % van de nieuwe besmettelijke ziekten die de mens treffen zijn afkomstig van andere dieren, maar zij zijn niet degenen die verantwoordelijk zijn voor de uitbraken – de mens wel. De verspreiding van covid-19, de Mexicaanse griep, SARS, Ebola en vele andere gevaarlijke infectieziekten kan vaak worden teruggeleid naar wet markets, smerige intensieve veehouderijen en andere broedplaatsen voor ziekteverwekkers waar dieren worden mishandeld en gedood om de vleesverslaving van de wereld te bevredigen.
Uw gulle steun van vandaag zal een onmiddellijke impuls geven aan PETA’s werk om een einde te maken aan het lijden dat wordt veroorzaakt door dierenmarkten, veehouderijen en slachthuizen.

Levendedierenmarkten, veehouderijen en andere vreselijke faciliteiten brengen mensen in gevaar en veroordelen dieren tot een ellendig leven en een pijnlijke dood. Er is gewoonweg geen tijd te verliezen – dus als u in staat bent om PETA te helpen nog meer te doen om wreedheid te stoppen door het doen van een broodnodige donatie, doe dit dan alstublieft nu.

Als u actief wilt blijven in onze campagne tegen wet markets, voeg dan alstublieft nu uw naam toe aan de groeiende online petitie van PETA en spoor iedereen die u kent aan om hetzelfde te doen.

https://www.peta.org/about-peta/learn-about-peta/website-policies/