Na succesvolle afweer van migranten: “De Hongaars-Servische grens staat permanent onder druk”

Screenshot_101

Na het succesvolle afweren van een grotere groep migranten aan de Hongaarse grens werden in de media meer details over het incident bekendgemaakt. Volgens de berichten volstonden drie waarschuwingsschoten van de Hongaarse grenspolitie om de groep van ongeveer 70 illegalen ervan af te houden Hongaars grondgebied te betreden. Ook het ministerie van Binnenlandse Zaken in Boedapest bevestigde de waarschuwingsschoten. Er zouden vier personen zijn gearresteerd. De anderen zouden “in alle windrichtingen” gevlucht zijn. De Hongaarse autoriteiten weten zeker dat het om een geplande en georganiseerde actie ging, wellicht ondersteund door mensensmokkelaars.

De uit ongeveer 70 personen bestaande groep heeft twee pogingen ondernomen om op Hongaars grondgebied terecht te komen.

Na controle van het grenshek werd deels grote schade vastgesteld. De barrière zou over een lengte van ongeveer tien meter kapotgemaakt zijn, deelde de politie mee. Nu wordt het hek langs een rijksweg verstevigd.

“De Hongaars-Servische grens staat permanent onder druk”, verklaarde György Bondi, de voor de binnenlandse veiligheid verantwoordelijke adviseur van minister-president Viktor Orbán, in het kader van een persconferentie over de gebeurtenissen. In januari probeerden volgens hem al meer dan 3000 personen illegaal de grens over te komen. De jongste “aanval op de grens” zou in twee golven hebben plaatsgevonden. Minister van Binnenlandse Zaken Sandor Pinter benadrukte dat de politie voorbereid en bereid zou zijn “Hongarije te beschermen”.

Het jongste incident maakte eens te meer duidelijk dat Duitsland ook direct profiteert van de Hongaarse grenscontroles. Het lukte een Hongaars televisieteam om een van de leden van de groep migranten aan de Servische kant van de grens op te sporen. De overwegend uit Egypte afkomstige jonge mannen gaven hun nachtelijke actie toe en verklaarden nadrukkelijk: “We worden steeds maar weer door de politie tegengehouden en naar de Servische kant van de grens gedrongen. Maar we geven het niet op. We willen naar Oostenrijk en verder naar Duitsland”, vertelde een van de mannen aan het televisieteam.

Bron: https://zuerst.de

https://ejbron.wordpress.com/2020/01/31/na-succesvolle-afweer-van-migranten-de-hongaars-servische-grens-staat-permanent-onder-druk/

RP: Hulde aan Hongarije: Het enige Europese land met Brains!