Wapengeweld in Zweden: chirurgen moeten nu in Zuid-Afrika op cursus!

TE GEK VOOR WOORDEN!

Screenshot_103

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

In Zweden neemt het aantal slachtoffers van daders met vuurwapens en messen toe. Een uitdaging voor het medisch personeel. Daarom zoekt men nu raad bij de deskundigencollega´s in Zuid-Afrika – het land met de meeste slachtoffers door kogels ter wereld.

journalistenwatch

Vanaf 2021 wil de provincie Västra Götaland Zweedse chirurgen drie maanden naar Johannesburg sturen om daar een betere omgang met kogel- en steekwonden te kunnen leren. Het programma, waarbij de chirurgen steeds drie maanden in de stad Johannesburg doorbrengen, zal de Zweedse chirurgen op grond van de veelheid geweldsmisdrijven in de stad meer ervaring met schotwonden opleveren, bericht de zender “Sveriges Radio”.

Ragnar Ang, geneesheer-directeur van de EHBO-post van Sahlgrenska, werkte in het verleden zelf in een Zuid-Afrikaans ziekenhuis en denkt dat het programma chirurgen de mogelijkheid zou bieden om binnen enkele maanden meer patiënten met zulke verwondingen te behandelen dan zij normaal gesproken in een jaar in Zweden onder het “mes” krijgen.

In Zweden bevindt het gebruik van vuurwapens zich op een hoog niveau. Alleen vorig jaar al zijn er in Zweden 33 mensen door vuurwapens om het leven gekomen, bericht “The Local”.

In 2018 waren er in Zweden 306 schietincidenten met 45 doden en 135 niet dodelijke verwondingen. In 2017 bedroeg het aantal geweldsdelicten, waarbij vuurwapens werden gebruikt, volgens “The Local” 324. Daarbij kwamen 43 mensen om het leven en raakten er 139 gewond.

Lees hier verder:

https://ejbron.wordpress.com/2020/01/31/wapengeweld-in-zweden-chirurgen-moeten-nu-in-zuid-afrika-op-cursus/