BREAKING!: Duitse federale politie moet op bevel van Merkel protesten neerslaan!

(Vertaling: E.J. Bron)

Barst nu de oorlog tegen het eigen volk los? De vrijstaat Sachsen heeft na de gebeurtenissen in Chemnitz de hulp van de federale politie ingeroepen. Daarachter zit een telefoontje van bondskanselier Angela Merkel met de minister-president van Sachsen, Michael Kretschmer (CDU). Het is de eerste keer dat de staat zijn politie inzet tegen burgerprotesten.

De woordvoerster van de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU), Eleonore Petermann, verklaarde zojuist dat de federale politie in beweging wordt gezet richting Sachsen. Blijkbaar moet zo verhinderd worden dat zich bij de voor de komende dagen aangemelde demonstraties opnieuw ongeveer 10.000 mensen of zelfs nog duidelijk meer aansluiten.

Dat was maandag in Chemnitz gebeurd – en de politie en de politiek waren over de omvang van het protest en de enorme menigte “geschrokken”, “geschokt” en zoals Angela Merkel zei zou zij weten “dat er samenscholingen plaatsvonden, dat er haat op straat was, en dat heeft met onze rechtsstaat niets te maken”. Het inzetten van de federale politie moet nu vermoedelijk een afschrikkend effect op sympathisanten en woedende burgers hebben.

De minister-president van Sachsen, Michael Kretschmer, hielp zijn partijvoorzitster in burgeroorlog-retoriek: “We zullen deze strijd winnen!” Nu haalt hij daarvoor de broederhulp van de bondskanselier.

De chef van de CSU, Horst Seehofer, had de politie van Sachsen dinsdag hulp in de vorm van “ondersteuningsmaatregelen van de politie” aangeboden. Bondskanselier Angela Merkel (CDU) had daarna verklaard dat dit “goed” zou zijn. “Recht en orde moeten gehandhaafd worden en de wetten moeten worden opgevolgd.” De bondskanselier belde bovendien met de minister-president van Sachsen, Michael Kretschmer (CDU), en de burgemeester van Chemnitz, Barbara Ludwig (SPD). Toen gaf ze blijkbaar het marsbevel.

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/30/breaking-duitse-federale-politie-moet-op-bevel-van-merkel-protesten-neerslaan/