Steekincident Centraal Station

CS.AMSTERDAM

Politie schiet verdachte neer na steekincident Amsterdam CS

De politie heeft op station Amsterdam Centraal een verdachte neergeschoten die betrokken was bij een steekincident. Bij het incident raakten, naast de verdachte, ook twee andere mensen zwaargewond. Zij zijn net als de verdachte naar het ziekenhuis gebracht.  De politie is bezig met een onderzoek en daarbij ‘worden alle scenario’s opengehouden’.

Slachtoffers steekincident Centraal Station zwaargewond!

Het incident gebeurde in de westtunnel van het station. Volgens een politiewoordvoerder ontstond er op enig moment tumult, waarbij twee reizigers werden neergestoken. De dader ging er daarna vandoor, maar werd kort daarop door de politie neergeschoten.

Een rugtas die de verdachte bij zich had is door een specialist van de Explosieven Veiligheid onderzocht. Daaruit bleek dat er geen gevaarlijke spullen in de tas zaten.

Bloemist zag steekincident CS: ‘Slachtoffer helemaal onder bloed’

De slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De verdachte is aangehouden en ok naar een ziekenhuis gebracht. Over de aard van zijn verwondingen is nog niets bekend. Ook is nog niet duidelijk wat het motief van de man was. Met alle scenario’s wordt rekening gehouden.

Chaos op CS: NS adviseert station te mijden

Het Centraal Station werd na het incident voor een groot deel op slot gezet. Inmiddels is het station weer open. Desondanks roept de Nederlandse Spoorwegen (NS) reizigers op om het station te mijden, omdat er bij de afhandeling van het steekincident chaos is ontstaan.

Bekijk ook hier de video’s:

https://www.ad.nl/binnenland/politie-schiet-verdachte-neer-na-steekincident-amsterdam-cs~aeff6f28/