GEEN ENKEL VEILIG VAKANTIElAND IN EUROPA!

Langzamerhand zal er geen enkel veilig vakantieland in Europa meer zijn!

Eerst Spanje en nu Frankrijk: binnenkort zullen de meest bezochte vakantielanden in Europa een negatief reisadvies krijgen!

Een stad geeft zichzelf op: Parijs is niet veilig meer

Reiswaarschuwing van een toerist

Niet alleen het gebied rondom het Gard du Nord in Parijs is niet meer veilig voor toeristen. Weliswaar bevinden zich hier enkele van de mooiste Airbnb-privéaccommodaties, maar een tochtje door de wijk wordt al snel een spitsroedeloop tussen zakkenrollers, helers, ticketvervalsers en bedelaars. De bevolking die je op straat kunt zien, is ongeveer voor 60% Afrikaans, 20% Arabisch en nog maar ongeveer 20% Europees. De stad heeft hier in de afgelopen jaren talrijke nieuwe vuilnisbakken geïnstalleerd, desondanks wordt het vuil gewoon op de grond gegooid.

Het is überhaupt heel gevaarlijk om je herkenbaar te maken als toerist d.m.v. hoeden, fotocamera´s of bagage. Het begint immers al bij aankomst op het station: hier loeren Noord-Afrikaanse illegale taxichauffeurs. Doelgericht vangt men toeristen op om hen naar privévoertuigen te loodsen. Meestal wordt er dan een absoluut overdreven prijs berekend (bijv. € 80,-) voor een ritje van 15 minuten naar het hotel. Datzelfde geldt voor veel restaurants: zodra men een Engelstalige of andere menukaart verlangt, gelden plotsklaps andere prijzen. Methodes die men anders alleen uit Derde Wereld vakantielanden kende.

Van de politie is nauwelijks hulp te verwachten

De politie in de wijken, vooral in het 10e arrondissement, is compleet overbelast. Als je een keer het slachtoffer bent geworden van zakkenrollers, kun je zelfs met een beschrijving van de dader niet meer doen dan alleen maar een formulier invullen waarmee men in Duitsland (?!) naar de politie moet gaan. Dit is een standaardprocedure, omdat de politie anders weinig anders meer zou kunnen doen dan de hele dag aangiftes van roof en diefstal van toeristen te verwerken.

eurabia 2020

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/30/een-stad-geeft-zichzelf-op-parijs-is-niet-veilig-meer/