Europese Commissie start procedure tegen Hongarije – Orbán: “De dagen van de Commissie zijn geteld”

RP: Een leider MET hersens!

De Europese Commissie is midden juli een procedure wegens verdragsschending gestart tegen Hongarije. Reden daarvoor zijn de zogenaamde “Stop-Soros”-wetten en de wijziging van de Hongaarse grondwet. Beide werden op 20 juni met grote meerderheid aangenomen door het Hongaarse parlement. De “Stop-Soros”-wetten stelt de hulp bij illegale immigratie strafbaar. De grondwetswijziging verbiedt de vestiging van vreemde volksgroepen in Hongarije en plaatst de Hongaarse grondwet algemeen boven EU-recht.

Europese Commissie ziet de rechten van de illegalen geschonden

De Europese Commissie vindt dat in de nieuwe wetten en de grondwetswijziging de rechten van asielzoekers worden geschonden. Ook het criminaliseren van NGO´s, die de illegalen helpen, is volgens de Europese Commissie niet conform met EU-recht. Hongarije heeft nu twee maanden de tijd om zich te schikken naar de wil van Brussel, anders dreigt een proces voor het Europees Gerechtshof.

Hongarije gaat de confrontatie met Brussel aan

Hongarije denkt er niet aan om toe te geven aan de druk uit Brussel. Minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó zei dat Hongarije – in tegenstelling tot Brussel – de veiligheid van de Europeanen zou verdedigen. Hongarije beschouwt de migratiekwestie als een veiligheidskwestie. Szijjártó wees op 29 zware terreuraanslagen die sinds 2015 in Europa door migranten gepleegd zouden zijn. Hongarije zou de juridische confrontatie met Brussel aangaan, omdat de veiligheid van de Hongaren voor de Hongaarse regering op de eerste plaats zou staan.

Lees hier het hele artikel:

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/30/europese-commissie-start-procedure-tegen-hongarije-orban-de-dagen-van-de-commissie-zijn-geteld/