Het foefje van Justitie om criminele asielzoekers niet uit te zetten!

Lees hier een voorbeeld:

De Somaliër Mohammed M. wordt verdacht van het aanranden van een 28-jarige vrouw uit Hoorn vorig jaar oktober. Terwijl de zaak al liep, kreeg hij een verblijfsvergunning in Nederland.
De manier waarop de politie met de zaak is omgegaan, kan bovendien rekenen op veel kritiek. In oktober werd een vrouw na een avond stappen mishandeld, aangerand en beroofd door Mohammed M. Het 28-jarige slachtoffer wilde aangifte doen, maar kon pas twee weken later terecht. In de tussentijd wist ze de Somaliër zelf op te sporen.

Hij had haar telefoon gestolen en die wist ze via de app Find my iPhone te traceren. Zo kwam ze erachter dat hij in Hoogwoud woonde en dat hij Mohammed M. heet. Met die informatie stapte ze naar de politie. Die liet de zaak echter liggen, en Mohammed M. werd niet gearresteerd.

De vrouw besloot toen contact met hem te zoeken via chatsite Badoo en wist hem in de val te lokken. Hij stuurde haar een selfie, waarna de vrouw opnieuw naar de politie ging. Dit was in december. Vervolgens duurde het nog twee maanden voordat Mohammed M. werd opgepakt. Het slachtoffer speurde bovendien ook nog zijn Facebook-profiel, en stuitte daar op schokkende en gewelddadige beelden, onder meer van IS-strijders en de Libische oud-leider Muammar al-Khaddafi.

Volgens de politie klopt de bewering dat ze niets met het bewijs hebben gedaan niet, maar kost het tijd om bewijzen hard te maken. Dat zou de reden zijn dat de man niet eerder werd opgepakt.

VVD-Kamerlid Ockje Tellegen wil bijvoorbeeld dat hij het land wordt uitgezet op het moment dat hij wordt veroordeeld. ‘Als het tot een veroordeling komt, moet zijn verblijfsvergunning worden afgepakt en moet hij Nederland uit,’ aldus Tellegen tegen NH Nieuws.

Maar hier heeft Justitie weer een foefje op gevonden!
“Bij een delict waarvoor de gevangenisstraf boven de drie jaar komt, wordt een verblijfsvergunning ingetrokken.”
De officier van Justitie eiste uiteindelijk een gevangenisstraf van 32 maanden (net geen 3 jaar!) tegen hem. (Dus hij mag blijven!)

Elsevier

RP: Als dit het beleid is, dan verblijven dit soort criminelen nog jarenlang in gevangenissen in Nederland, waar wij voor de kosten moeten opdraaien, totdat ze in Nederland weer op vrije voeten komen en hun daden hier gewoon weer kunnen voortzetten!

Lees ook: https://ejbron.wordpress.com/2017/04/29/criminele-asielzoekers/

Advertenties