’Politici keken weg’

belgie.sharia

BRUSSEL – De Fransen waren na de aanslagen in Parijs woest op de Belgische inlichtingendiensten, omdat álle daders rechtstreekse banden hadden met België. Hoe hadden ze al die rode alarmlichten niet opgemerkt? Het antwoord komt van de Brusselse oud-inlichtingenofficier Bernard Snoeck: jarenlange desinteresse in de gevaren van de radicale islam door de landelijke politiek. Die wilde uit electoraal belang politiek correct zijn en gaf de veiligheidsdiensten jarenlang onvoldoende middelen en menskracht. Snoeck verbreekt nu de stilte.

Witheet van woede schreef de Brusselse oud-inlichtingenofficier Bernard Snoeck luttele uren na de aanslagen in zijn eigen stad een open brief aan Belgische politici. Hij beschuldigt hen ervan medeverantwoordelijk te zijn voor het drama door de jarenlange desinteresse in de radicale islam en het structureel te weinig financieren van de geheime diensten.

Bernard Snoeck werkte als carrière-officier tot drie jaar geleden bij de contra-inlichtingendienst van het Belgische leger. Zijn team focuste op de binnenlandse veiligheid, met name op de dreiging van de kant van nationalisten, extreem-rechts en gewelddadige moslimextremisten.

http://www.telegraaf.nl/reportage/25466459/___Politici_keken_weg___.html