MEGA-FRAUDE IN MAROKKO MET NEDERLANDSE UITKERINGEN!

svb

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) stuurde afgelopen maanden brieven aan ongeveer 8000 Marokkaanse ouderen in Nederland. De verzekeringsbank vraagt om opgave van het Marokkaanse identiteitskaartnummer. Zo krijgt de SVB zicht op het eventuele bezit aan huizen, grond, bankgeld, projecten en eigen vermogen in Marokko. Op die manier wil de SVB uitkeringsfraude tegengaan. Daarop riep een Marokkaanse stichting in Amsterdam op tot een boycot van dit verzoek.

De genoemde stichting Euro – mediterraan Centrum voor Migratie en Ontwikkeling (Emcemo) die uit één persoon bestaat, vindt het raar dat SVB eigenhandig onderzoek kan doen in Marokko. Het gaat om mensen die een Aanvullende Inkomstenvoorziening Ouderen (AIO) ontvangen. De voorzitter van deze stichting: “Hiermee wordt bij voorbaat de hele Marokkaanse gemeenschap beschuldigd. Wij zijn niet voor frauderen, maar tegen de methodiek. Je moet alleen zo’n nummer vragen bij een individu, als er een verdenking is van fraude. Dit is geen normale behandeling. We hebben honderden verontruste telefoontjes gekregen. Heel veel ouderen hebben niks meer met Marokko, ze zijn gepensioneerd of wonen bij familie.”

In werkelijkheid is het heel anders. Niemand van deze ouderen woont bij zijn familie in Nederland, zoals wel wordt opgegeven. Deze ouderen hebben alles in Marokko opgebouwd; huizen, appartementen, winkels, landbouw, boerderijen, bankgeld, projecten en noem maar op. Als men tegen fraude is, waarom dan nog zo’n SVB weigeren?

Moslims zijn nooit eerlijk. Ze willen alles, inclusief het ‘paradijs.’ Als ze van het Nederlandse geld kunnen profiteren, doen ze hun best om het Nederlandse burgerschap te verkrijgen. Maar als Nederland iets van hen wil weten, laten ze hun hypocriete, agressieve gezichten zien. Dan vraag ik me af: als Nederland een oorlog moet gaan voeren, of anderszins in een moeilijke situatie komt, gaan deze mensen dan voor of tegen haar werken?

In 2001 had de gemeente Amsterdam een bouwwerkervaringsproject van 164 woningen voor meer dan 1,5 miljoen euro in Larache in Marokko gestart. Het was een project voor 63 werkloze en criminele jongeren uit Amsterdam van Marokkaanse afkomst. De jongeren zouden in hun land van herkomst huizen bouwen en na hun terugkeer in Nederland een baan als bouwvakker krijgen. Omdat de Marokkaanse oplichter achter dit bouwwerkervaringsproject uit deze stad kwam, was hiervoor gekozen.

De initiatiefnemer van het project, – Abdou – van de stichting Emcemo fraudeerde voor meer dan 300.000 euro. Na de negatieve bevindingen van de inspecteurs ter plaatse en het accountantsrapport, besloot het college de stichting Emcemo niet langer meer te steunen met dit project. De gemeente Amsterdam was er al dik anderhalf miljoen euro armer van geworden. Paul Verheij, toenmalig directeur van de NV Werk, besloot in 2001 op eigen houtje 1,6 miljoen euro in het project te stoppen. Hierover kan men op Google meer informaties vinden onder het kopje Airstone Marokko verslag van het bezoek aan Larache.

Jarenlang geeft de gemeente Amsterdam en ander instanties bakken met geld uit, zonder controle uit te oefenen op dit soort stichtingen en verenigingen. Ook als ze door een enkel persoon werden geleid. Zo wordt het geld van de burger verbrast, terwijl de echte arme Nederlanders die met spoed om hulp verlegen zitten in de steek worden gelaten.

Lees hier het hele artikel: http://joostniemoller.nl/2014/11/ali-lahrouchi-tropenmuseum-besmet-met-marokkaans-vuil/