Bittere pil voor gepensioneerde

En dan lezen we dit:
– Nederland betaalt half miljoen voor een hek vakantievilla van het Koningshuis…
– Balkenende verdient nu 4 ton en dat is bijna 3 x meer dan de balkenendenorm. (Aardig pensioentje voor het verkwanselen van je land)

E.J. Bron

Screenshot 20

DEN HAAG – De nieuwe, strenge regels voor pensioenfondsen pakken rampzalig uit. Ouderen gaan in de komende jaren zes procent van hun koopkracht verliezen. Bij een gemiddeld pensioen loopt het verlies aan koopkracht op tot enkele honderden euro’s per jaar.

Ook werkende mensen, die nu verplicht premie betalen aan hun pensioenfonds, worden hard geraakt. Hun toekomstig pensioen wordt voorlopig niet aangepast aan de inflatie en deze korting zal niet worden gerepareerd.

Dit schrijft de Pensioenfederatie over de nieuwe regels die staatssecretaris Klijnsma (PvdA) wil invoeren. Deze federatie vertegenwoordigt vrijwel alle pensioenfondsen van Nederland.

In een zogeheten ’position paper’ maakt de federatie gehakt van de plannen van Klijnsma. De keiharde aanval van de Pensioenfederatie stelt dat Klijnsma’s plannen „direct invloed hebben op de uitkeringen en koopkracht van gepensioneerden”.

Lees verder>>>
(h/t Monalisa)
De Telegraaf

View original post