HEBBEN WIJ EEN DICTATORIALE OVERHEID?

Ik geef u onderstaand 2 voorbeelden en vraag u om deze goed te lezen en daarna in alle ernst te antwoorden op de volgende vragen: Is Nederland een dictatoriaal land geworden? Wordt er een onderscheid gemaakt tussen “de gewone man” en “de man van aanzien”?

Voorbeeld 1:
Duizenden ‘gewone mensen’ gegijzeld door CJIB

SomerGisèle Somer

Gisèle Somer had nog nooit een cel van binnen gezien, tot ze geen geld meer had om drie verkeersboetes te betalen. De Haagse onderneemster werd – net als duizenden andere Nederlanders vorig jaar – gegijzeld door het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). ‘Het was zo vernederend, zo heftig’.

Ze staat niet alleen. Advocaten klagen steen en been over het beleid van het CJIB, dat ervoor zorgt dat duizenden Nederlanders met geldproblemen in de gevangenis belanden, zonder dat hun schuld komt te vervallen!
Als Gisèle Somer het geluid van een walkietalkie hoort, voelt ze haar maag omdraaien. Dan is de Haagse bang dat het weer zo ver is. Dat ze opnieuw te horen krijgt dat ze wordt gegijzeld door het CJIB, vanwege de drie verkeersboetes die ze niet kan betalen. En dat ze weer in de gevangenis belandt, zoals haar al twee keer gebeurde. ‘Die agenten die ineens voor je deur staan en zeggen dat je mee moet komen, dat is zó heftig.’

Somer en duizenden andere Nederlanders werden vorig jaar gegijzeld door het CJIB omdat ze hun boetes niet betaalden. CJIB wil de meest recente cijfers niet geven, maar in 2012 steeg het aantal zaken waarbij het CJIB om gijzeling vroeg met 21 procent, naar 57.765 zaken.

Lees hier verder:

Voorbeeld 2:
Stelende PvdA’er keert terug als Statenlid ondanks protesten.

erbasBahattin Erbas

‘Gewoon omdat het staatkundig kan,’ daarom keert de voor fraude veroordeelde Bahattin Erbas woensdag terug als Statenlid in Zuid-Holland voor de PvdA. Zijn partij zit met Erbas in de maag en doet er alles aan om hem weg te krijgen.
Twee jaar lang declareerde hij als Statenlid in Den Haag vervalste rekeningen voor nooit geleverde diensten. Diefstal heet dat in het wetboek voor strafrecht.

In 2012 veroordeelt de rechtbank in Den Haag de PvdA’er tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar. Ook moest hij 40.000 euro terugbetalen aan de gemeente.Vanwege de geconstateerde fraude dwong de PvdA hem zijn zetel in te leveren, maar nu Statenlid Eline van den Boogaard vertrekt, eist de veroordeelde fraudeur haar plekje op.
‘Allemaal staatkundig mogelijk,’ zegt Erbas in een reactie tegen De Telegraaf. Over fatsoen moeten anderen maar oordelen vindt hij.

Lees hier het artikel.

Mijn mening hoef ik hier niet te geven, iedereen weet onderhand wel hoe ik er over denk! Het smerige spel dat hier word gespeeld, waarbij het volk (dat overigens wel goed is om alles voor anderen te betalen), wordt onderdrukt en misbruikt door onze regering en de EU, is een bewijs dat wij in een dictatoriaal land leven!

De ECHTE criminelen, die naast het graaien van het volk, vinden dat ze het recht hebben om nóg meer te stelen, worden de hand boven het hoofd gehouden! Hoe crimineel  is nu onze overheid?