ONTWIKKELINGSHULP DE GROOTSTE VOLKSVERLAKKERIJ OOIT! (deel 2)

Ik heb hier al ontelbare malen over geschreven en schijnbaar komt er bij het grootste deel van het kuddevolk een soort blindering voor de ogen of krijgen zij een onverklaarbare verdedigingsdrang. Bottom line is dat bijna NIEMAND de moeite neemt om de aangedragen feiten te lezen, waardoor er ongerelateerde en ongefundeerde reacties en discussies ontstaan!
LEES DIT ARTIKEL IN ZIJN GEHEEL (met name de linken die slechts het topje van de ijsberg zijn!), alvorens hierop te reageren!

corrupt5

Het is weer zover! Ergens op een eiland in de stille oceaan heeft een orkaan gewoed! Bijna alle huizen zijn vernield en de rest is overspoeld door het water!
Op de TV is een grootscheepse actie gaande waar iedereen geld kan doneren! Met een knallende “TATA” wordt bij elk miljoen een groot bord getoond met de uitslag! Kinderen met hun spaarpot in de hand worden met een luid applaus verwelkomd! In de media wordt de volgende dag paginagroot het eindbedrag getoond! VELE MILJOENEN! En alle hulporganisaties krijgen een dikke pluim voor hun “ONBAATZUCHTIG” werk!
WAT IS NEDERLAND TOCH SOCIAAL!
—————————————————————————————————————————

Op een van de tropische eilanden dat JAREN geleden is getroffen door de enorme tsunami spreek ik een pastoor die geld verzamelt voor de bevolking! Hij toont de ruïnes van de huizen die door de tsunami zijn getroffen en in een paar noodgebouwen zitten honderen dakloze gezinnen. Ik vroeg hem hoeveel hij van de miljarden door de hele wereld gedoneerde opbrengst, ingezameld voor de tsunami, heeft ontvangen en hoeveel hulpverleners hebben geholpen bij de opbouw van de huizen! Zijn antwoord was: NOG NIET 1 CENT en geen 1 hulpverlener!

Is het jullie opgevallen dat je (op een klein reclame filmpje na, waar bijvoorbeeld een paar waterputten zijn gegraven of een houten schooltje is gebouwd voor de arme Afrikaanse kinderen), NOOIT de resultaten van de opbouw na een natuurramp is te zien en te volgen?
WAAROM?  OMDAT HET GROOTSTE DEEL VAN DIE MILJARDEN ZIJN VERDWENEN!
Niet alleen in de zakken van de corrupte landsbestuurders maar in alle andere corrupte reeds supperrijke organisaties!

Een deel is terug te traceren (zoals in onderstaande linken te lezen is) maar een groot deel is spoorloos verdwenen! De Rekenkamer kan het niet meer traceren!

Uit diverse onafhankelijk onderzoeken blijkt dat van elke Euro die aan ontwikkelingshulp wordt uitgegeven, nog geen 25% terecht komt bij de echte armen en hulpbehoevenden.

De overige 75% wordt verspild aan corruptie, inefficiëntie en bureaucratie van de ontwikkelingslanden en hulporganisaties zoals b.v. Verenigde Naties, Wereldbank, NGO s en MFO s.

Bijkomend effect is dat het ook foute regimes in stand houdt, die de betreffende landen ook opzettelijk arm en hulpbehoevend houden!

Ontwikkelingshulp hoe goed bedoeld ook, is gezien het effect gewoon onverantwoord en asociaal!

De afgelopen jaren is er van de 70 miljoen euro aan ontwikkelingshulp een groot deel verdwenen in de zakken van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Ook buitenlandse ondernemingen profiteren van dit ontwikkelingsgeld terwijl zij net al als vele Nederlandse ondernemingen geen subsidie nodig hebben.

ONTWIKKELINGSGELD IS HELEMAAL NIET SOCIAAL! Het wordt namelijk ook gebruikt om OORLOGEN te ondersteunen!

Ontwikkelingsgeld mag binnenkort ook worden ingezet om militaire missies en soldaten van te betalen. Vanaf volgend jaar wordt jaarlijks 250 miljoen euro beschikbaar gesteld uit de begroting van minister voor Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) voor onder meer vredesmissies en anti-piraterijoperaties in Afrika. Dat meldt de Volkskrant, die in het bezit is van een conceptbrief van het kabinet aan de Tweede Kamer.
Dit is trouwens al vaker gebeurd, het steunen van extremisten zoals Palestijnen, Syriërs, etc. VERTEL DIT maar aan jullie kinderen die hun spaarpot komen legen!

Neem voor 1 keer de moeite en de tijd om onderstaande linken te lezen, dat bespaart dagen werk om steeds weer dezelfde feiten aan te tonen! Dit is slechts het tipje van de sluier!
(Bij de oogkleppendragende zgn. ‘moraalridders’ heeft het helaas geen zin, want die WILLEN het niet weten of die willen niet dan ANDEREN het te weten komen)!

http://www.telegraaf.nl/binnenland/22108031/__fraude_met_ontwikkelingshulp__.html

http://frontpage.fok.nl/nieuws/607841/1/1/50/ontwikkelingsgeld-ook-naar-militaire-missies.html

https://www.google.com/search?q=onrwikkelingsgeld+verdwenen#q=ontwikkelingsgeld+verdwenen&spell=1

http://www.lindanieuws.nl/nieuws/ontwikkelingsgeld-congo-foetsie/

http://mijn-kijk-op.infonu.nl/mens-en-samenleving/16315-zwendel-met-ontwikkelingshulp-miljarden-euros-vermist.html

http://www.trosradar.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/23-01-2012/hoe-ontwikkelingsgeld-verkeerd-terecht-komt/

http://www.stand.nl/stellingen/buitenland/%E2%82%AC-1-miljoen-nederlands-ontwikkelingsgeld-verdwenen-uganda-dat-land-heeft-het-niet-eens-no

http://forums.marokko.nl/archive/index.php/t-500222-plo-miljarden-aan-ontwikkelingsgeld-in-zakken-verdwenen.html

http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/02/ontwikkelingshulp-ongekende-geldverspilling/