Duitsland stopt met Covid-19-vaccin van AstraZeneca!

(Vertaling: E.J. Bron)

De vaccinaties met het vaccin van AstraZeneca zijn in Duitsland uit voorzorg in ieder geval tijdelijk stopgezet. De Duitse regering zou daarmee een actuele aanbeveling van het Paul-Ehrlich-Istituut volgen, deelde een woordvoerder van het Duitse ministerie van Gezondheidszaken mee. Na nieuwe meldingen van trombose van de hersenaderen in verband met de vaccinatie in Duitsland en Europa zou het instituut verder onderzoek als noodzakelijk beschouwen. De Europese geneesmiddelenautoriteit EMA zou beslissen “of en hoe de nieuwe inzichten effect hebben op de toelating van het vaccin.”

Eerst had Denemarken besloten om tijdelijk niemand meer met het vaccin van de Brits-Zweedse onderneming in te enten. Als reden werden berichten over zware gevallen van bloedstolsels genoemd. Daarbij werd ook bericht over een mogelijk sterfgeval.

In Italië worden op dit moment drie sterfgevallen in verband met het vaccin AstraZeneca onderzocht. De doodsoorzaken zijn hartinfarct en trombose – ze vonden alle drie in een tijdsbestek van 24 uur tot 12 dagen na de coronavaccinatie met AstraZeneca.

Italië heeft daarom een bepaalde charge van de stof van AstraZeneca uit de circulatie genomen. In Estland, Litouwen, Luxemburg en Letland werden de vaccinaties met de charge eveneens stopgezet.

In Oostenrijk had een gevaccineerde verpleegster trombose gekregen en was tien dagen na de vaccinatie overleden. Minstens twee andere gevaccineerde personen kregen eveneens trombose. Eén persoon kreeg bovendien een longembolie. Zij hadden allemaal het vaccin uit dezelfde charge van AstraZeneca gekregen.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

https://ejbron.wordpress.com/2021/03/15/duitsland-stopt-met-covid-19-vaccin-van-astrazeneca/