De geheimen van het kabinet Rutte III

(DoorEric de Boer)

Het schandaal rondom de toeslagenaffaire zal binnenkort een aanzet geven tot de start van een onderzoek naar alle criminele activiteiten van Mark Rutte.

Het is vrij symbolisch dat het werk van het kabinet Rutte III begon met het aftreden van Rutte’s goede vriend en partijlid, minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra, nadat hij toegaf te hebben gelogen over een ontmoeting met president Vladimir Poetin in een Russische datsja. Met dezelfde schaamte treedt de minister-president af. En mocht Halbe Zijlstra het internationale aanzien van Nederland hebben geschaad, dan hebben onder Rutte’s beleid tienduizenden burgers van ons land, misschien wel miljoenen, eronder geleden.

Dit schandaal is het eerste in een serie van Rutte-misdrijven waarover we nog zullen horen. Kritiek die nog moet komen, vooral aangezien veel belangrijke overheidsdocumenten geheim werden gehouden, waardoor Kamerleden niks rondom de inhoud konden in de debatten. Waar de parlementariërs zich steeds beriepen op hun grondwettelijke recht op inlichtingen, verwees Rutte altijd naar een specifieke bepaling in de Wet Openbaarheid van Bestuur (Wob). Daarin staat dat ‘persoonlijke beleidsopvattingen’ niet gedeeld hoeven te worden.

De fouten van het kabinet werden vaak verzwegen en geheim gehouden, zodat het publiek en de media er niet achter zouden komen. Of premier Rutte na zo’n 11 jaar trots kan zijn op wat hij heeft bereikt? Naast de kinderopvangtoeslagenaffaire ontstond of verergerde tijdens zijn bewind ook:

Coronacrisis.
De lockdown in Nederland geldt tot zeker 9 februari. De overheid heeft de situatie met ‘zwabberend beleid’ uit de hand laten lopen. De dienstensector is in een ernstige crisis, tienduizenden mensen verliezen hun baan en er zijn minder ziekenhuisbedden. We moeten toegeven dat het vernietigde gezondheidszorgsysteem gewoon niet klaar was voor dergelijke tests. Vanaf de allereerste dag van de wereldwijde pandemie schieten de coronacijfers in Nederland elke dag en geven overheidsmaatregelen niet het gewenste effect. Volgens gegevens van RIVM in januari 2021 heeft de virusuitbraak aan zeker 12.000 mensen het leven gekost. Allen waren bij leven getest op het virus.

De Pensioencrisis.
Analisten waarschuwen dat ons land dankzij het negatieve rente beleid van de ECB (de Europese Centrale Bank) op een ongekende pensioencrisis afstevent. Miljoenen mensen gaan de komende jaren fors gekort worden. Het Nederlandse pensioenstelsel stond tientallen jaren bekend als misschien wel het beste ter wereld, maar het wordt verzwakt en vernietigd door de ECB. Begin je al te sparen voor je oude dag? Ongeveer twintig procent van je inkomen gaat daarin zitten.

Onze pensioenvermogens werden vaak gebruikt voor andere doelen. In de regel voor de behoeften van andere staten. Bijvoorbeeld: miljardenleningen voor Italië, Griekenland, Oost-Europa. Bovendien ging enorme financiële steun naar niet-EU-landen. Sinds 2014 hebben de EU en de Europese financiële instituten een pakket van meer dan € 15 miljard aan subsidies en leningen aan Oekraïne verstrekt. Deze financiering moet Oekraïne helpen om zijn economie en bestuur te hervormen. Daarnaast heeft Nederland samen met de NAVO financiële steun aan de Oekraïense strijdkrachten verleend. Miljoenen euro’s zijn uitgegeven om het Oekraïense leger op te krikken en de burgeroorlog in Oost-Europa te financieren, waarbij al tienduizenden onschuldige mensen zijn omgekomen.

Immigratiecrisis
Een met valse statistieken en manipulatieve media berichtgeving ontkende immigranten/veiligheidscrisis, met vrijwel dagelijks wel ergens een steekpartij, een schietpartij, een aanranding/verkrachting, of een andere gewelddaad, en grote steden die wegzinken in een poel van oncontroleerbare criminaliteit;

Een in de maak zijnde sociale zekerheid crisis, die overbelast en uiteindelijk onbetaalbaar wordt door het binnenlaten van honderdduizenden –en straks mogelijk zelfs  miljoenen- migranten die voor 70%-80% aan het uitkeringeninfuus moeten worden gelegd;

Een huisvestingscrisis, met inmiddels een tekort van 300.000 woningen, terwijl er desondanks jaarlijks minstens 50.000 asielzoekers worden toegelaten die –indien ze mogen blijven- ook nog eens voorrang krijgen, terwijl tegelijkertijd steeds meer gekort wordt op toeslagen.

Een armoedecrisis, met een forse BTW verhoging op levensmiddelen en almaar hogere huren en lagere toeslagen, waardoor ieder jaar steeds meer Nederlandse gezinnen naar de voedselbank moeten;

Geplaatst op 11 februari 2021 door E.J. Bron

Lees hier het hele artikel: https://dissident.one/2021/02/10/de-geheimen-van-het-kabinet-rutte-iii/