De gevaren van het dragen van een mondkapje!

Met ingang van 1 juni moeten reizigers in het openbaar vervoer een (niet medisch) mondkapje dragen. Het RIVM is niet voor maar ook niet tegen. Toch maakt Rutte het verplicht. Wat zeggen onafhankelijke artsen over het mondmasker?

Dr. Russell Blaylock, neurochirurg, waarschuwt niet alleen dat mondkapjes gezonde mensen niet beschermen voor ziekte, maar dat ze ook ernstige gezondheidsklachten kunnen veroorzaken voor de dragers. Als je ziek bent kan je beter geen mondmasker dragen, schrijft hij.

Hij wijst er fijntjes op dat er geen onderzoeken zijn die aantonen dat een mondkapje enig effect heeft op de overdracht van het covid-19 virus. Daarom moeten we te rade bij onderzoeken van het influenza virus overdracht. En ook daar ontbreekt het bewijs.

Blijkbaar is er geen wetenschappelijk bewijs dat het dragen van mondkapjes noodzakelijk maakt.

Risico’s

Zijn er misschien risico’s voor het dragen ervan? Sommige onderzoeken bevestigen dit. De optredende klachten variëren van hoofdpijn, luchtwegklachten, CO2 ophoping, hypoxie (zuurstoftekort in de weefsels), tot aan ernstige levensbedreigende complicaties.

Onderzoekers hebben ontdekt dat door het mondkapje het zuurstofgehalte in het bloed aanzienlijk vermindert. Des te langer het masker wordt gedragen, des te meer daalt het zuurstofniveau in het bloed. Dit heeft dan weer een negatief effect op het immuunsysteem. Hierdoor zorgt een mondmasker juist voor een verhoogd risico op infecties.

Er is nog een ander gevaar van het dragen van mondmaskers op dagelijkse basis, zo vervolgt Blaylock zijn betoog, met name gedurende meerdere uren. Als iemand besmet is met een luchtwegvirus kan iets van het virus uitgestoten worden bij iedere ademhaling.  Hierdoor zal iemand met een goed sluitend mondkapje virussen steeds opnieuw inademen waardoor de concentratie van het virus in de longen en neus passages toeneemt.

De gevaren van het dragen van een mondkapje – De Lange Mars Plus (dlmplus.nl)