Gevaarlijke gasten: Op dit moment ongeveer 1000 “islamistische bedreigers” in Duitsland!

Een explosief later gevolg van de grensopening in 2015: in Duitsland leven op dit moment 619 mensen, die door de veiligheidsautoriteiten geclassificeerd worden als “islamistische bedreigers”. Daarbij komen (stand begin oktober) 513 personen die in dit verband als “relevant” geteld worden. Dat deelde de minister van Binnenlandse Zaken op vragen van de media mee. Duitsland zou “onveranderd het directe doelwit van terroristische organisaties” zijn, vooral van de “Islamitische Staat” (IS/ISIS) en van Al-Qaida.

Sinds kort wordt daarom het stoppen van uitzetting van zulke bedreigers naar Syrië weer doorgelicht. Veroorzaker is de arrestatie van een man uit Syrië afgelopen dinsdag. De bij de veiligheidsautoriteiten bekende “islamist” wordt er dringend van verdacht begin oktober in Dresden een man op straat doodgestoken te hebben. De als bedreiger geclassificeerde vermeende dader was pas vijf dagen eerder uit de gevangenis vrijgelaten.

Op dit moment is Syrië het enige land waarvoor in Duitsland een volledig uitzettingsverbod bestaat. De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Baden-Würtemberg, Thomas Strobl (CDU), zei dat een gedeeltelijke opheffing van dit verbod “de veiligheid in Duitsland duidelijk ten goede zou komen”. Zijn collega in de deelstaat Nordrhein-Westfalen, Herbert Reul (CDU), zei dat rechtsgeldig veroordeelde zware criminelen “hun gastrecht in Duitsland verspeeld zouden hebben, en pas goed wanneer zij onze liberaal-democratische fundamentele orde ten val willen brengen”.

https://ejbron.wordpress.com/2020/10/27/gevaarlijke-gasten-op-dit-moment-ongeveer-1000-islamistische-bedreigers-in-duitsland/