Verzet – Demonstraties in Londen tegen coronapolitiek: “Wij willen de mensenrechten terug!”

(Vertaling: E.J. Bron)

Niet alleen in Palermo, Napels en Rome protesteren burgers dit weekend tegen de toenemende coronabeperkingen, ook in Londen gingen gefrustreerde burgers opnieuw de straat op. Hun verzet is vooral gericht tegen de met de coronaregels verbonden schendingen van de mensenrechten, o.a. tegen het recht op privé- en familieleven, de medische vrijheid en lichamelijke zelfbeschikking.  

Open waarschuwingsbrief van de politie

De protesten vlamden op, nadat de politie van Londen een open brief stuurde aan de organisatoren van openbare bijeenkomsten met daarin de waarschuwing dat ze daarmee een wetsovertreding riskeren, die bestraft zou worden. Massabijeenkomsten worden ontbonden en de handhaving van de coronawetten wordt streng gecontroleerd, stond er verder in de brief. De optocht van woedende burgers startte gistermiddag bij het Hyde Park en ging van daaruit verder naar het centrum van Londen. De meeste demonstranten droegen geen gezichtsbescherming, hielden geen afstand en drongen door de straten. Ze eisen een einde van de strenge maskerverordening en van de lockdowns.

Tegen totale controle

Tot de initiatiefnemers van de protesten behoort o.a. de organisatie “Save our Rights UK”. Haar woordvoerster, Louise Creffield, zei: “Wij vinden dat de actuele coronaregels buitenproportioneel zijn en meer schade aanrichten dan dat ze helpen”. Men zou zich grote zorgen maken vanwege de bescherming van de mensenrechten. Die zorg zou niet per se de lockdown gelden, maar de beperkingen in het privéleven, dat te pas en te onpas gecontroleerd zou worden. Men zou niet meer bereid zijn dat te ondersteunen en zou daarover een standpunt innemen.

Ongeacht de politiewaarschuwing werd nu voor 5 november de “Million Mask March London” – uitgaande van Trafalgar Square – aangekondigd. In de oproep staat o.a. #Plandemic, geen maskers meer!

Bron:
www.wochenblick.at

https://ejbron.wordpress.com/2020/10/25/verzet-demonstraties-in-londen-tegen-coronapolitiek-wij-willen-de-mensenrechten-terug/

RP: Hoog Tijd dat ook Nederland protesteert!