Live | Viruswaanzin demonstreert opnieuw in Den Haag!

Hier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.

Rusland gaat inenten tegen corona, details vaccin nog onbekend

Rusland begint in oktober met de massale vaccinatie van de bevolking tegen het coronavirus. Volgens de Russische minister van Volksgezondheid bereidt het land zich daar op voor.

De minister gaf geen details over het vaccin. Volgens hem worden artsen en leraren als eersten ingeënt. Eerder deze week werd bekend dat het eerste potentiële Russische coronavaccin, dat zou zijn ontwikkeld door een onderzoeksinstantie van de staat, in augustus de wettelijke goedkeuring krijgt. Het zou dan snel daarna aan gezondheidswerkers worden toegediend.

Het aantal coronadoden in Rusland is inmiddels de 14.000 overschreden. Het aantal geregistreerde personen met een besmetting is ruim 845.000. Van hen zijn er meer dan 646.000 hersteld.

Grote betogingen verwacht in Berlijn

De Duitse hoofdstad Berlijn maakt zich op voor een weekeinde met allerlei betogingen tegen de coronamaatregelen. De autoriteiten verwachten op de demonstraties zeker 22.000 deelnemers uit het hele land. Er worden ongeveer 1500 agenten ingezet.

Zo’n 10.000 mensen hebben zich aangemeld voor een rally zaterdag op een grote weg in het Tiergarten-park, niet ver van het parlement. Zij komen bijeen onder het motto ‘Het einde van de pandemie: Dag van de Vrijheid’. 

De initiatiefnemers hielden eerder elders al demonstraties tegen de door de Duitse regering opgelegde beperkingen om het coronavirus in te dammen. Zij vrezen verlies van grondrechtenNeonazistische organisaties kondigden aan mee te doen aan de manifestatie.

Tegelijkertijd willen ongeveer 3000 mensen bij de beroemde Brandenburger Tor (Brandenburgse Poort), niet ver van het parlement, betogen voor vrede en democratie. Daarnaast zijn er nog een reeks kleinere betogingen.

Viruswaanzin demonstreert opnieuw in Den Haag

De actiegroep Viruswaanzin demonstreert zaterdagmiddag op het Malieveld in Den Haag tegen de coronamaatregelen. De betoging begint om 14.00 uur. Op het programma staan toespraken van onder anderen Willem Engel en Jeroen Pols, twee voormannen van Viruswaanzin.

De organisatie heeft met de gemeente Den Haag een aantal afspraken gemaakt. Op basis daarvan heeft de gemeente besloten geen beperkingen op te leggen voor de demonstratie. De belangrijkste afspraak is dat Viruswaanzin verantwoordelijk is voor het houden van 1,5 meter afstand op het Malieveld. Lees hier verder.