Corona-virus: nog een 9/11-moment voor het Westen!

Door: Richard Kemp – Vertaling: E.J. Bron)

How President Trump is reacting to the coronavirus pandemic - BBC ...

De corona-virus pandemie is een 9/11-moment. Voor de vernietiging van de Twin Towers bevond Al-Qaida zich al jarenlang in oorlog met het Westen. Maar deze barbarij was er voor nodig om haar grotendeels op de rug liggende buit tot handelen te bewegen.

Gatestone Institute

Nu hebben we Covid-19. In tegenstelling tot 9/11 hebben we er tot nu toe geen bewijs voor gezien dat China dit virus met opzet op de wereld heeft losgelaten. Er zijn echter vast en zeker bewijzen voor dat het op de politiek van de Communistische Partij van China terug te voeren is en dat Peking´s gewoontegetrouwe onbetrouwbaar en crimineel onverantwoordelijk handelen het mogelijk maakte dat het zich uitbreidde in de wereld en tot tienduizenden doden leidde, die vermeden zouden hebben kunnen worden.

Nu vrezen commentatoren en politici dat de huidige situatie een nieuwe Koude Oorlog met China zou kunnen veroorzaken. Ze begrijpen niet dat China in een gelijksoortig, maar veel verder reikend patroon als het Jihad-conflict al tientallen jaren lang een Koude Oorlog tegen het Westen voert, terwijl wij geweigerd hebben om in te zien wat er plaatsvindt. In de boeken van Peking ziet de realiteit er zo uit dat de Koude Oorlog tussen China en het Westen, die begon met de communistische inname van China in 1949, nooit eindigde. Ondanks de Chinees-Sovjet-Russische splijting en de daaropvolgende toenadering tussen de VS en China in de vroege jaren-70 waren de VS voor de Chinese leiding altijd nog de onverbiddelijke vijand.

Net als 9/11 moest Covid-19 nu het Westen dwingen om wakker te worden en zich te weren.

China is vandaag veruit de grootste bedreiging voor westelijke waarden, vrijheid, economie, industrie, communicatie en technologie. Het bedreigt onze eigenlijke levenswijze. Het is het doel van China om de VS terug te dringen en tot 2049, een eeuw na de oprichting van de Volksrepubliek, de dominerende wereldmacht te worden. De dictator voor het leven Xi Jinping is niet van plan om deze door een militair conflict te bereiken. Zijn oorlog wordt niet op het slagveld uitgevochten, maar in de vergaderzaal, op de markten, in de pers, op de universiteiten, in cyberspace en in de donkerste schaduw.

Diegenen die China´s recht argumenteren om met het Westen op vrije markten en onder gelijke omstandigheden te mogen concurreren, schijnen niet te begrijpen dat Peking geen vrije markt heeft en niet van plan is om onder dezelfde omstandigheden te spelen. China, de wereldwijd leidende beul, is een ongeëvenaarde meedogenloze dictatuur, die haar volk naar believen foltert, laat verdwijnen en opsluit en haar reusachtige bevolking door een technische bewakingsinfrastructuur controleert, die ze ijverig over de hele wereld exporteert om haar politieke en economische controle ook naar ons uit te breiden.

China heeft decennia lang aan zijn drie sporen strategie gewerkt: de opbouw van zijn economie en zijn gevechtskracht, inclusief geheime dienst, technologie, cyberspace en heelal evenals ruwe militaire kracht; de ontwikkeling van een globale invloed ter uitbuiting van bronnen en waarborging van controle; het terugdringen en splijten van de VS en zijn kapitalistische bondgenoten.

China heeft zijn economie op westelijk geld en op kosten van het Westen opgebouwd, en wel door diefstal van geestelijk eigendom en technologie in industriële omvang, schendingen van auteursrechten, illegale datamining, cyberoorlog, bedrog, onbetrouwbaarheid, tot slaaf maken en compromisloze controle door de staat van handel en industrie.

De directeur van de FBI, Christopher Wray, zei onlangs dat China de academische openheid in de VS agressief zou gebruiken om technologie te stelen door “campusvolmachten” te gebruiken en “instituten op onze campus” in te richten. Meer algemeen kwam hij tot de conclusie dat “geen land een grotere bedreiging voor de VS vormt dan het communistische China”.

Lees hier het hele artikel: https://ejbron.wordpress.com/2020/04/26/corona-virus-nog-een-9-11-moment-voor-het-westen/