MEDICIJN GEVONDEN DAT HET CORONAVIRUS BINNEN 48 UUR UITSCHAKELT?

Het medicijn – dat nu gebruikt wordt om parasieten te bestrijden – lijkt in ieder geval in het laboratorium veelbelovend.

Tot die conclusie komen onderzoekers van Monash University nadat ze het middel in het laboratorium loslieten op cellen die met het virus geïnfecteerd waren. De experimenten wijzen uit dat het middel het virus binnen 48 uur kan doden. “We ontdekten dat een enkele dosis in 48 uur tijd in feite al het virale RNA verwijderde en dat er zelfs na 24 uur al sprake was van een significante afname van het virus,” aldus onderzoeker Kylie Wagstaff.

Meer onderzoek
Of dit dan de behandeling is waar talloze patiënten wereldwijd naar smachten? Die conclusie zul je Wagstaff nog niet zo snel horen trekken. Het is namelijk belangrijk om je te realiseren dat deze resultaten enkel in het laboratorium geboekt zijn. Of het middel in vivo – oftewel in het menselijk lichaam – hetzelfde resultaat heeft, is nog onduidelijk. “We moeten nu uitzoeken of de dosis waarin je het aan mensen kunt toedienen, effectief is. Dat is de volgende stap.”

https://www.scientias.nl/medicijn-gevonden-dat-het-nieuwe-coronavirus-binnen-48-uur-doodt/

RP: of dit inderdaad effectief is, zal eerst uit de resulaten van dit onderzoek moeten blijken!