VIER VOETERS biedt hulp aan uitgemergelde dieren in Soedan

VIER VOETERS is momenteel aanwezig in Soedan om uitgehongerde dierentuindieren in de hoofdstad Khartoem, waaronder vier uitgemergelde leeuwen, te verzorgen. De Soedanese autoriteiten hebben het VIER VOETERS-team groen licht gegeven om het land binnen te komen en de dieren van voedsel en medische zorg te voorzien. Het team is maandag 27 januari veilig aangekomen in de dierentuin Al Qurashi Family Park en zal de dieren nu verder onderzoeken.

De afgelopen dagen circuleerden beelden van de uitgemergelde leeuwen over de hele wereld en veroorzaakten een internationaal protest. “We waren geschokt door de foto’s van de magere leeuwen en het was ons duidelijk dat we snel moesten handelen. Zodra we ter plaatse zijn, zullen we de ernstig ondervoede leeuwen voorzien van goed voedsel en medische zorg. De hoogste prioriteit op dit moment is het stabiliseren en verbeteren van de gezondheidstoestand van de dieren, en het bepalen van een lange termijn oplossing”, zegt VIER VOETERS-missieleider Amir Khalil.


Sommige dieren hebben ernstig ondergewicht en zullen nu de juiste zorg krijgen van ons team. We duimen dat ze het overleven, maar niets is nog zeker.  Kunnen we op jouw steun rekenen?
 

Link: https://eunmask.wordpress.com/2020/01/28/vier-voeters-biedt-hulp-aan-uitgemergelde-dieren-in-soedan/