“Sea-Watch 3” vaart zonder toestemming naar Italië – Salvini: “Ik zal niemand toestaan aan land te gaan”

Screenshot_211

“Sea-Watch 3” vaart zonder toestemming naar Italië – Salvini: “Ik zal niemand toestaan aan land te gaan”

Twee weken lang bevond het schip “Sea-Watch 3” in internationale wateren. Nu is het ondanks een verbod Italiaanse wateren binnengevaren. Dat zint minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini echter helemaal niet.

epoch times

De Duitse NGO “Sea-Watch” is met haar schip ondanks een verbod Italiaanse wateren binnengevaren en riskeert zodoende een straf.

“Ik heb besloten de haven van Lampedusa binnen te varen. Ik weet wat ik riskeer, maar de 42 geredde personen zijn uitgeput”, verklaarde de kapitein van de “Sea-Watch 3”, Carola Rackete, vandaag. “Ik breng ze nu in veiligheid”.

Sea-Watch had twee weken geleden in totaal 53 migranten voor de kust van Libië opgepikt, kreeg echter geen toestemming om aan te meren in een Europese haven. Een onlangs in werking getreden decreet van de regering in Rome voorziet in straffen tussen € 10.000,- en € 50.000,- wanneer privéschepen met migranten aan boord zonder toestemming de Italiaanse wateren binnenvaren. Volgens het nieuwe veiligheidsdecreet moeten de straffen in het vervolg betaald worden door de kapitein, de scheepsexploitant en de eigenaar van het schip.

Het pakket is te danken aan de chef van de Lega, minister van Binnenlandse Zaken. Deze had scherpe kritiek op de aankondiging van “Sea-Watch”.

“Ik zal niemand toestemming geven aan land te gaan”, zei Salvini in een live-video op Facebook.

Italië zou niet langer “aanlegsteiger voor illegalen” kunnen zijn en zal elk juridisch middel inzetten om een einde te maken aan “deze schande”.

Het schip “Sea-Watch 3” bevond zich al dagenlang in internationale wateren in de buurt van het Italiaanse eiland Lampedusa. Oproepen van hulporganisaties om de migranten in een veilige haven van boord te laten, hielpen niet. Tot nu toe werden slechts elf mensen o.a. vanwege hun gezondheidstoestand aan land gebracht. Op dinsdag was een kort geding voor het Europees Gerechtshof voor Mensenrechten door “Sea-Watch” mislukt, door middel waarvan de NGO de mensen aan land wilde brengen.

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/26/sea-watch-3-vaart-zonder-toestemming-naar-italie-salvini-ik-zal-niemand-toestaan-aan-land-te-gaan/