HET GAAT SLECHT MET HET LEDENTAL VAN DE VVD!

Het gaat slecht met het ledental van de VVD; nu bepleit de partij een (verplichte!) afdrachtsregeling

(Door: Bas Paternotte)

Grappig, minder dan een jaar geleden vielen de liberalen de SP aan vanwege dezelfde regeling

De VVD verliest leden en daardoor daalden de contributie-inkomsten van 2,1 miljoen euro naar 1,6 miljoen. Een interne evaluatie stelt een afdrachtsregeling voor. “Wachten kan niet meer.” Meldt Kim van Keken dinsdag in De Groene.

In een interne evaluatie over de staat van de partij schrijft rapporteur en Commissaris van de Koning in Friesland Arno Brok: “Wachten op meer fondsenwerving of het moment dat er veel nieuwe leden bijkomen, kan niet meer.” Hij stelt daarom een vrijwillige afdrachtsregeling voor van € 1000,- per jaar.

“Mocht na twee jaar vrijwilligheid geen stijgende lijn waarneembaar zijn, dan kan alsnog over gegaan worden tot een verplichte afdracht die ook bij andere partijen van toepassing is.”

En dat is geestig. Minder dan een jaar geleden bepleitte VVD-Kamerlid Albert van den Bosch een einde aan de stortingen van SP-politici in de partijkas. Iets waar SP Kamerlid Ronald van Raak korte metten mee maakte in zijn wekelijkse TPO-column. ‘Corrupte VVD opent aanval op zuinige SP’, schreef de socialist. Dat is een ‘afpersconstructie’, schreef de liberaal terug.

De SP, PvdA en GroenLinks kennen al jaren een verplichte afdracht. De VVD overweegt inmiddels hetzelfde.

Waarvan akte.

https://tpo.nl/2019/03/05/het-gaat-slecht-met-het-ledental-van-de-vvd-nu-bepleit-de-partij-een-verplichte-afdrachtsregeling/