RELIGIE IS EEN HOAX!

Religie de Nr. 1 oorzaak van oorlog!

De scheppende religieuze krachten in de mens manifesteren zich nog steeds. Want de mens wil de moraal, het beslissende tussen goed en kwaad, graag in een fundament verankerd zien dat dieper en omvattender is dan hijzelf.

Religie.

Religiën zijn gebaseerd op teksten, gevonden op stenen tafelen of geschriften van duizenden jaren oud – veelal ontstaan in de context van een primitief rondtrekkend woestijnvolk in het Midden-Oosten. De makers hiervan worden gezien als de ‘goden’, die bepalen wat goed is en wat verboden is. De verschillende religiën worden niet alleen een levenswijze maar ook een reden tot vernietiging van andersgelovigen. De wereldbevolking is dan ook constant in oorlog met elkaar. 

Religie is een achterlijke bezigheid voor onzekere domme mensen. Moderne, hoogopgeleide, redelijk denkende, welvarende Westerse mensen kunnen zich niet voorstellen niet dat gelovigen hun leven laten bepalen door eeuwenoude primitieve boeken. Ontwikkelingen in de wetenschap hebben aan het licht gebracht dat verhalen uit de Bijbel niet kloppen of zeer onwaarschijnlijk zijn.

Is een religie met het oog op de beangstigende overmacht van de natuur en de pijnlijke onvolkomenheid van de cultuur en de mensen niet een weldadige illusie, die ons een gevoel van geborgenheid verschaft en bovendien de moraal versterkt? De wetgevers, die hierop hun eigen wetten baseren, rekenen op de onwetendheid en goedgelovigheid van het volk, dat hun geloof met de paplepel vanaf de geboorte is ingegoten! Of dit een pastoor is, een dominee of een imam, het maakt niet uit! Men wordt dermate geïndoctrineerd, dat volkeren zich tegen elkaar keren, alleen omdat zij in een andere “God” geloven!

Wat heeft een religie in vredesnaam met de geboden, verboden en wetten van een land te maken? Wie bepaalt welke religie de ware is en wat goed en wat fout (oftewel kwaad) is?

Wetten worden gemaakt door mensen; de meeste van deze wetten zijn gefundeerd op bovengenoemde primitieve vondsten en de perceptie hierop van de religieuze volgers!

Een Realist.

4 jaar geledenhttps://eunmask.wordpress.com/2014/12/28/het-grote-gevaar-van-een-religie/

Lees ook: https://visie.eo.nl/2017/05/waarom-slimme-mensen-niet-meer-kunnen-geloven/