Henryk M. Broder: Heeft de EU geen idee van Europa?

Vertaling: E.J. Bron)

Vorige week vond er weer eens een EU-top plaats. En waarover werd daar gesproken? Over “Europese oplossingen”. Maar wie het nu nog steeds over “Europese oplossingen” heeft, moet de afgelopen drie jaar wel geslapen hebben, toch?

PI News (2)

In hoeveel EU-landen wordt men inmiddels alleen nog maar uitgelachen wanneer men het over “Europese oplossingen” heeft? Maar de Duitse regering en de Europese Commissie doen dit nog steeds heel graag. Waarom? Heel eenvoudig: omdat dit in duidelijke taal betekent dat de anderen, bijvoorbeeld wat betreft immigratie, datgene moeten doen wat wij van hen verlangen.

Maar waarom moeten Estland, Letland en Litouwen vluchtelingen opnemen, die daar helemaal niet naartoe willen, alleen maar omdat Berlijn en Brussel dat willen? En waarom moeten vluchtelingen naar deze landen gaan, die helemaal niet hun doel zijn? Waarom geven we nu niet eindelijk eens toe dat het hier helemaal niet om vlucht gaat, maar om de verplaatsing van het middelpunt van het leven.

Het is geen vlucht, het is een grootscheeps opgezette verhuizing. En die moet op zeker moment met Europese oplossingen geregeld worden? Ondanks oneindig veel missers schijnt men in Brussel nog steeds te geloven Finland en Italië te kunnen synchroniseren, of Polen en Portugal.

Zolang de EU-planners daar aan vasthouden, alleen maar omdat iedereen in Brussel het zo goed met elkaar kan vinden, bewijzen ze dat ze van Europa werkelijk geen idee hebben.

Bron:
www.pi-news.net

https://ejbron.wordpress.com/2018/09/24/henryk-m-broder-heeft-de-eu-geen-idee-van-europa/