‘Overheid en NPO willen minder Marokkanen in Opsporing Verzocht’

De overheid en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zouden politiemedewerkers, die meewerken aan het AvroTros-programma Opsporing Verzocht, onder druk zetten om minder Marokkaanse en allochtone verdachten te laten zien. De politiemedewerkers klappen anoniem tegenover weekblad Nieuwe Revu uit de school. De NPO en AvroTros verklaren tegenover het AD echter dat het verhaal totale nonsens is. ‘Hier is absoluut geen sprake van’.

De overheid en NPO vinden volgens de politiemedewerkers dat Opsporing Verzocht ‘een betere afspiegeling van de maatschappij zou kunnen laten zien’ als het programma minder Marokkaanse en allochtone verdachten zou tonen. Dit tot ergenis van de politiemedewerkers.

Marokkanenprobleem
‘We willen misdaden oplossen, maar tegelijk krijgen we het verwijt dat we een Marokkanenprobleem helpen creëren. De wereld op zijn kop. Alsof we erop uit zijn om reclame voor Geert Wilders te maken. De politie heeft nu eenmaal zijn handen vol aan het opsporen van Marokkaanse criminelen,’ aldus een anonieme politiemedewerker tegen Nieuwe Revu.

De oververtegenwoordiging van Marokkanen in de criminaliteit is helaas de ‘harde realiteit’, stelt een andere medewerker tegenover het blad. ‘Opsporing verzocht kan hier niet omheen. Maar zodra Wilders in de Kamer verwijst naar de show, worden ze hier bij de programmaleiding knap zenuwachtig’

https://www.ad.nl/binnenland/overheid-en-npo-willen-minder-marokkanen-in-opsporing-verzocht~aaf87f04/

Advertenties