HET WORDT HOE LANGER HOE GEKKER!

NU MOETEN WIJ BELASTING BETALEN OVER ONTWIKKELINGSGELD UIT ANDERE LANDEN!

Ze denken dat wij een bodemloze geldput zijn! Wij zijn onderhand ZELF een ontwikkelingsland geworden….

derdewereld

De Nederlandse burger gaat belasting betalen over ontwikkelingsgeld dat via partnerlanden wordt uitgegeven. Dat zegt Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, vandaag in een interview in de papieren versie van Trouw.

Op het moment dat een Nederlands project in een ontwikkelingsland materiaal uit eigen land importeert, worden nu nog geen btw of invoerheffingen geheven. Noodhulp blijft overigens wel onbelast.

Ploumen meent dat belastingheffing in ontwikkelingslanden veel kan bijdragen aan een sterker belastingapparaat, waarmee de armoede wordt bestreden. Volgens de Verenigde Naties (VN) kan dat effectief worden gedaan als er minstens twintig procent van het nationale inkomen uit het belastinggeld komt.

De VN schat dat er biljoenen dollars nodig zijn om honger en armoede in 2030 de kop in de te drukken. Over de vraag waar dat geld vandaan moet komen wordt vandaag bovendien een VN-conferentie gehouden in de Ethiopische stad Addis Abeba, waar Ploumen ook aanwezig zal zijn.

http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/07/nl_gaat_belasting_over_hulpgel.html