DE WAARHEID OVER DE PENSIOENROOF BOVEN WATER

Aantal miljonairs in Nederland gestegen!
Het aantal miljonairs en hun vermogen worden in Nederland voor een belangrijk deel bepaald door geld dat in levensverzekeringen en pensioenfondsen zit. Als dit geld niet wordt meegeteld, dan slinkt het aantal miljonairs van 191.000 naar 99.000 en het gezamenlijk vermogen van 396 miljard dollar naar 281 miljard dollar.

EN DE PENSIOENPOTTEN ZIJN NU LEEG!
Vorig jaar:
Uit het onderzoek van Kenmer bleek dat de overheid onder de kabinetten Lubbers en het eerste kabinet Kok tientallen miljarden guldens achterhield. Dit deed de overheid door met behulp van de uitnamewet de werkgeversbijdrage aan de pensioenen jaar in jaar uit te verlagen. Hierdoor was de achterstand op de premiebetalingen in 1992 al opgelopen tot 32,86 miljard gulden. De betrokken centrales, het ABP zelf, de Verzekeringskamer en de Raad van State tekenden allen bezwaar aan tegen de uitnamen. Daarnaast eigende de overheid zich onder andere nog 3 miljard gulden van het vermogen voor het bovenwettelijke deel van de invaliditeitspensioenen toe.

Door de greep van de toenmalige regeringen uit de kas van het ABP is er op termijn veel potentieel rendement misgelopen. Het ABP stond kort na het begin van de kredietcrisis onder grote druk omdat de dekkingsgraad kelderde. Over 2008 zakte de dekkingsgraad, de verhouding tussen het vermogen van een pensioenfonds en de pensioenen die moeten worden uitgekeerd, met bijna zestig procentpunt naar een dieptepunt van 83 procent in 2009.

bal

http://landelijkedemonstratie2013.nl/index.php/nieuws/nieuws-archief/47-overheid-steelt-van-pensioenpot.html

http://www.nu.nl/economie/3532295/aantal-miljonairs-in-nederland-gestegen.html