GEEN GELD VOOR DE VERDEDIGING VAN ONS VOLK!

terroroisme2

Geen geld voor strijd tegen ISIS: het geld is besteed aan andere bevolkingsgroepen, ten koste van ons eigen volk!

Omdat miljarden zijn gestrooid in alle andere landen, die hiermee de modernste wapens hebben kunnen kopen en omdat miljarden zijn gedoneerd aan de groepen die ons NU bedreigen met aanslagen, kan Nederland niet meer worden verdedigd!

DEN HAAG 

Nederland heeft voor het aanvallen van ISIS in Irak eigenlijk geen geld. Om de inzet van F-16’s en militaire trainers te kunnen betalen, spreekt het kabinet budgetten aan die zijn bedoeld voor 2017 tot en met 2019. Dat bleek tijdens een briefing over de Nederlandse deelname aan de strijd tegen ISIS.

De financiering is hoofdpijn”, oordeelt VVD-Kamerlid Han ten Broeke. „We kunnen niet uit de plooien van toekomstige begrotingen zulke essentiële missies als deze bekostigen. Dit verhoogt de noodzaak om de financiering van missies anders in te richten.” CDA-Kamerlid Knops is het daarmee eens. „Feitelijk zegt het kabinet dat er over een paar jaar geen crises meer mogen plaatsvinden die we militair willen helpen oplossen. Men hanteert de ’kasschuif’ – Haags jargon voor: er is geen geld. Er moet gewoon geld bij. Laat het kabinet dat nou erkennen!”

Het is onduidelijk wat er moet gebeuren als de ISIS-missie na een jaar aan verlenging toe is. Hoe Buitenlandse Zaken onvoorziene kosten in de toekomst gaat opvangen, is eveneens ongewis. De pot bedoeld voor missies, het Budget Internationale Veiligheid, was door dit kabinet juist in het leven geroepen om gedoe met de financiering van militaire missies te voorkomen.Tijdens de briefing bleek dat de Nederlandse F-16-vliegers hun mandaat – alleen optreden in Irak en niet in Syrië – kunnen oprekken als ze zich moeten verdedigen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/23140291/__Geen_geld_voor_strijd_tegen_ISIS__.html