Rusland heeft vandaag zijn versie van de feiten gegeven met betrekking tot vlucht 17 van Malaysian Airways, die heel anders klinkt dan wat men tot nog toe in het Westen heeft gehoord.

MH17-RussiaRusland heeft vandaag zijn versie van de feiten gegeven met betrekking tot vlucht 17 van Malaysian Airways, die donderdag boven Oekraïne werd neergeschoten. Die klinkt heel anders dan wat men tot nog toe in het Westen heeft gehoord.

Volgens Luitenant-Generaal Andrey Kartopolov van het Russische leger is op een video te zien hoe kort voor de catastrofe een Oekraïens SU-25 gevechtsvliegtuig hoogte wint en zich nog amper op 3 tot 5 kilometer van de Maleisische Boeing bevindt. Rusland eist nu dat Kiev antwoordt op de vraag wat dat vliegtuig daar deed.

SU-25 gevechtsvliegtuigen kunnen makkelijk op 10 kilometer hoogte vliegen. Ze zijn uitgerust met raketten die een doelwit kunnen treffen op 12 kilometer, op 5 kilometer zeker, aldus nog Kartopolov, die zegt dat video’s gemaakt in een monitoring center in Rostov de aanwezigheid van het gevechtsvliegtuig bevestigen.

Tegelijkertijd zou ook een Amerikaanse satelliet over Oost-Oekraïne zijn gevlogen. Rusland vraagt de Amerikanen de foto’s en data vrij te geven die door de satelliet zijn gemaakt.

De Russen gaven verder een reeks satellietfoto’s vrij van BUK-luchtafweersystemen, die bij de aanslag gebruikt zouden zijn. Op de foto’s is te zien dat deze afweersystemen zich op verschillende plaatsen in Oekraïne bevinden, in de nabijheid van de steden Donetsk en Lugansk. Andere foto’s tonen dan weer dat één van die afweersystemen op 17 juli op zijn gewone plaats ontbreekt. ‘Waarom staan die luchtafweersystemen daar?,’ vroeg Kartopolov zich af. ‘De rebellen hebben toch geen luchtmacht.’

‘De vraag die nu moet worden beantwoord is hoe dat systeem kort voor de catastrofe in het rebellengebied terechtkwam?’, aldus nog Kartopolov.

(Oekraïne, die (met backing van de VS) het hardst met het vingertje naar Rusland heeft gewezen, is nu zelf het meest verdacht!)

Lees verder:
http://www.express.be/sectors/?action=view&cat=logistics&item=rusland-geeft-zijn-versie-van-wat-met-de-mh17-kan-zijn-gebeurd-en-ze-klinkt-totaal-anders-dan-wat-wij-horen&language=nl&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign

en: http://stream.wsj.com/story/malaysia-airlines-crash-in-ukraine/SS-2-581200/