HERKOMST MISDADIGERS NOEMEN MAG NIET MEER!

Twee onvervalste goedmenschen, ‘filosofe’ Lotte Houwing en acticvist Kwinten Keesmaat (what’s in a name?) bepleiten in een opiniestuk in De Volkskrant voor het stoppen met het vermelden van de herkomst van wetsovertreders. Dat zou slechts ‘onderbuikgevoelens’ en ‘populisme’ aanmoedigen. I kid you not.

Deze Jongedame en heer schrijven, ik citeer:
“Racistische onderbuikgevoelens in de maatschappij worden aangewakkerd door het beeld wat de media schetsen door te berichten over cijfers van verdachten, en door herkomst van personen te vermelden als ware het een relevant aspect van de gebeurtenis.”

overval1Kunnen deze twee idealistische dagdromers niet eens een keer een koude douche nemen? Misschien dat dan hun denken wat helderder wordt. Het zijn niet de media berichten over de herkomst van de daders die de criminaliteit veroorzaken, maar toch echt die mensen zelf. En inderdaad, het zijn vaak niet-westerse allochtonen en voormalige oostblokkers. Heel goed juist om de herkomst te blijven benoemen, dan gaat er misschien ooit eens een keer een lichtje branden in die wereldvreemde goedmenskoppen.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/06/herkomst-misdadigers-noemen-mag-niet-meer

Nog even dan moeten ook de gezichten van criminelen op de beveiligingscamera’s  in de media onherkenbaar worden gemaakt!

Dit mag dus wel?: “Licht getint, oververtegenwoordigd in de criminaliteit, altijd opererend in groepen, met als hobby: overvallen plegen, ouderen beroven, kopschoppen, vrouwen molesteren, discrimineren en verkrachten, schelden, frauderen, enz.”