BRIEF VAN EEN REALISTE (1960)

WIJ WAREN GEZEGEND….

Dat wij op deze planeet, genoemd de aarde, mogen leven is in het hele universum een wonder! Een planeet die iedereen voorziet van zuurstof, voedsel, water, zonneschijn en schaduw! Een planeet met een prachtige flora en fauna, waar iedereen gratis van kan genieten! De evolutie heeft de mens een denkvermogen gegeven om de woeste gebieden op aarde leefbaar te maken en de schadelijke elementen die deze wereld bedreigen, weg te halen, zodat iedereen van hetzelfde gezonde en vreedzame leven kan genieten!

waterval

Er is echter 1 probleem! De grootste schadelijke elementen op de aarde zijn de mensen zelf! In plaats van te genieten van dit prachtige geschenk in het universum, is men bezig om elkaar én deze planeet, ten bate van hun hebzucht, systematisch te vernietigen! Een aantal groepen mensen wil de macht en de rijkdommen op deze planeet in handen hebben, waarbij de rest van de aardbewoners hen slaafs moeten dienen, hun bezittingen en verdiensten aan hen moeten afgeven en als ze weigeren, zelfs geëlimineerd worden!
Deze groepen maken de rest van de aardbewoners wijs dat dit in “het belang van het volk” is! Hun hebzuchtige doel realiseren zij door het gebruik van atoombommen, vernietiging van de flora en fauna (ontbossingen, olieboringen in de schone zee, etc.) en door onderdrukking van de rest van de wereld!

Dan zijn er ook nog andere groepen die de evolutie hebben overgeslagen en er op uit zijn met moord en doodslag de wereld te overheersen!

Vanaf de prehistorie worden allerlei goden (zoals Wodan, Donar,Freyja) als dekmantel gebruikt om hun doel te bereiken! Deze denkbeeldige “Goden” werden al snel als uitvlucht gebruikt om de mensen te “straffen” als zij zich niet aan hun zogenaamde “wetten” hielden! Er werden steeds meer nieuwe “goden” verzonnen en hun “straffen” werden steeds gruwelijker! En nu is geweld, moord, diefstal en genocide een standaard voorwendsel om hele volkeren uit te roeien!

aarde1

WIJ WAREN GEZEGEND om op een mooie planeet te mogen wonen en nu is de vernietiging van deze planeet en hun bewoners door toedoen van groepen destructieve en hebzuchtige creaturen zeer nabij!