2019 moest een jubeljaar worden voor Rutte III. Het liep anders…

Klik hier voor de video: https://www.ad.nl/binnenland/schandaaltjes-intriges-en-niet-nagekomen-beloftes-terugblik-op-het-politieke-jaar~a690f7e2/?fbclid=IwAR2Ota-9HFM-KPId56cYtyyLWuaOBXRQevz09Sj4MJvkV_97ThY9Jt5jpUE

Het kabinet-Rutte III had gerekend op een jaar van economische voorspoed en veel goed nieuws. Het draaide echter uit op een jaar met getob over klimaat­maat­regelen en maatschappelijke onvrede. 

Het kabinet knalt telkens tegen een muur op. Vier voorbeelden uit de wandelgangen van het Binnenhof. ‘Er is een surrealistische situatie ontstaan.’

Reactie: “Jaarlijks worden 55.000 migranten naar Nederland gehaald.
Volgens een TV-spot van een hulporganisatie kan voor EUR 3 per maand een kind worden gered.
Hoeveel meer hulpbehoevende mensen in de regio kunnen worden geholpen en hoeveel kinderen kunnen worden gered van wat de migratie met al haar bijkomende problemen in Nederland allemaal mag kosten ?
Economische crisis voorbij en toch enorme tekorten aan woningen, leraren, zorg, politie, winterkleding voor defensie, rammelende overheidsdiensten.
Het gras op het Malieveld komt door de grote onvrede niet meer aan herstel toe.
Rutte I, II en III heeft door haar keuzes in verdelen en heersen op veel terreinen een tot op het bot verdeelde bevolking helpen ontstaan.
De zeer ingrijpende keuze voor een gas-verbod dat nimmer een inzet van verkiezingen is geweest getuigt van weinig gevoel voor echte democratie.
Aan het tijdperk van luchtig weglachen komt hopelijk een einde want ook Rutte IV zal niks meer voor elkaar krijgen.”

https://www.ad.nl/binnenland/2019-moest-een-jubeljaar-worden-voor-rutte-iii-het-liep-anders~acbf2c53/

Lees ook: https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2020/01/premier-rutte-moet-overdreven-eu-begroting-blokkeren-193838w/