‘Het is volslagen belachelijk om gezonde kinderen te vaccineren tegen Corona!’

vaccineren

Foto: Governo do Estado de São PauloCC BY 2.0

‘Het is volslagen belachelijk om gezonde kinderen te vaccineren tegen corona!’

Als kinderen vanaf 12 jaar een coronavaccin krijgen, zal dat de verspreiding van het virus de komende winter flink beperken, zegt RIVM-directeur Jaap van Dissel in gesprek met het AD. “De modelleurs hebben het alvast doorgerekend en dan zie je dat de reproductiewaarde in de winterperiode met zo’n 15 procent afneemt als je kinderen vanaf 12 jaar hebt ingeënt. Dat kan van belang zijn om de verspreiding ook in die periode laag te houden,” zei hij.

In Duitsland en Frankrijk is het Pfizer-vaccin al goedgekeurd voor kinderen vanaf 12 jaar. In Nederland mogen kinderen vanaf 16 jaar worden ingeënt. Van Dissel: “Daar hoop je ook het nodige van te leren. De Gezondheidsraad adviseert hier nog over, maar volgens onze prognoses heeft het effect.”

Kinderen worden niet ziek van Covid-19

De RIVM-baas krijgt felle kritiek. Zo vraagt journalist Annelies Strikkers zich af: “Onder de 40 komt er vrijwel niemand in het ziekenhuis terecht MET een positieve PCR-test. Onder de 50 sterft er vrijwel niemand met een positieve PCR-test/Covid-19. Vertel mij eens hoe dan het effect van het inenten van KINDEREN met een experimentele injectie gemeten kan worden?” Robin Fransman, voorzitter van Hertsel-NL, antwoordt: “Dat kunnen ze inderdaad niet direct meten.”

China gaat ook peuters vaccineren

Ondertussen is het coronavaccin van Sinovac in China via een spoedprocedure goedgekeurd voor kinderen vanaf 3 jaar. Het is daarmee het eerste land dat peuters gaat vaccineren tegen het coronavirus. De autoriteiten hebben nog niet bekendgemaakt wanneer ze ook daadwerkelijk willen beginnen met het vaccineren van kinderen.

Tweede Kamerlid Wybren van Haga twittert:

‘Het is volslagen belachelijk om gezonde kinderen te vaccineren tegen corona!’ (ninefornews.nl)