Help wreedheid te stoppen!

Help wreedheid te stoppen! Een kat in China – die in alles lijkt op een lieve, sociale kat die u misschien wel kent – is rustig aan het zonnen op een stoep wanneer een vreemdeling haar bij haar nekvel grijpt. Ze verstijft van angst en probeert dan te ontsnappen – maar de vreemdeling heeft haar te stevig beet. Ze wordt in een krappe draadkooi achterin een bestelbus geduwd, zo dicht opeengepakt met andere ontvoerde katten dat ze zich nauwelijks kan bewegen. Het voertuig stopt uiteindelijk bij een drukke, lawaaierige markt en de kooien worden op de grond gegooid. De katten schreeuwen van de pijn en angst – maar werknemers blijven met de kooien gooien en ertegenaan schoppen. Al gauw wordt ze grofweg uit de kooi gerukt. Haar afschuwelijke beproeving eindigt met een klap tegen de kop en een mes op de keel voordat ze wordt opgehangen en gevild voor haar vacht. Geen enkel voelend wezen zou ooit zulke verschrikkingen moeten doormaken.

Katten als deze worden nog steeds verkocht en gedood op markten voor levende dieren – gruwelijke, met bloed doordrenkte plaatsen die broedplaatsen zijn voor ziekteverwekkers. Toch is het enorme lijden van dieren niet genoeg om bedrijven ervan te weerhouden om te proberen winst te maken op de verkoop van hun huid – vaak door ze zo goedkoop en snel mogelijk te doden. Het is niet ongewoon dat arbeiders ze doden door ze op te hangen, te wurgen of neer te knuppelen – en sommigen zullen zelfs nog tekenen van leven vertonen als hun huid of vacht wordt afgestroopt. Prullaria en jasafwerkingen van katten- en hondenbont mogen dan wel op markten in China worden verkocht, maar dat is niet de enige plek waar ze te vinden zijn. Sommige accessoires die in andere landen worden verkocht kunnen verkeerd gelabeld zijn, waardoor nietsvermoedende consumenten worden gedupeerd – dus als u iemand kent die nog steeds bont draagt, is het mogelijk dat hij of zij de overblijfselen van een mishandelde kat draagt. Door aan PETA te geven tijdens de ‘Red onze huiden’-uitdaging helpt u ons om te blijven werken aan het onthullen en stoppen van gruwelijke wreedheid in de huidenhandel.  

De enige manier om dierenleed te voorkomen is door consumenten en ontwerpers te overtuigen om te stoppen met het kopen van materialen en producten die gemaakt zijn van hun lichaamsdelen – daarom doen PETA en onze zusterorganisaties precies dat. Geen enkele organisatie heeft meer gedaan om grote namen in de mode aan te moedigen om bont te dumpen, is een krachtigere pleitbezorger geweest van wetten om pelsdierfokkerijen en de verkoop van bont te verbieden of heeft meer consumenten geïnspireerd om te kiezen voor kleding waar geen kat, hond, schaap of ander dier voor heeft geleden. We weten wat er gebeurt. We weten waar het gebeurt. We weten hoe we het kunnen stoppen.

We hebben alleen uw steun nodig. Doet u nu een donatie aan PETA’s ‘Red onze huiden’-uitdaging om ons te helpen ons in te zetten om katten en andere dieren te beschermen? U kunt vandaag nog meer doen om dieren te helpen door er bij Dolce & Gabbana op aan te dringen om het gebruik van bont te verbieden en door brieven te schrijven aan de redacties van publicaties over het lijden van dieren in de huidenindustrie. Beloof alstublieft ook dat de enige huid die u ooit zult dragen de uwe is! Bedankt voor uw medeleven. Met vriendelijke groet, Ingrid Newkirk
Oprichter  


Uw speciale donatie aan PETA’s ‘Red onze huiden’-uitdaging is een krachtige manier om dieren te beschermen tegen de wrede praktijken van de huidenhandel.     Doneer alstublieft vandaag