Elitocratie heeft de bibbers – voor het volk!

Elitocratie
(Door: “Hannibal”)

DOOR HANNIBAL · 28 MEI 2021

De Elitocratie heeft de bibbers voor het volk, en lijkt – dankzij Corona – door te krijgen hoe gehaat ze wordt door gewone mensen.

Tot dusver leken de Nederlandse elites doof en blind voor reacties uit het volk, afgezien van wat ritueel gebibber over verkiezingsuitslagen. Maar de Corona-periode en het verzet dat zich sindsdien aftekent heeft toegeslagen, en haar zelfvertrouwen ondermijnd. Het gaat nu niet langer meer over de angst voor fakenieuws, maar we zijn nu een stap verder.

Het AD en de staatsomroep berichtten gisteren over radicalsering – en bedoelden daarmee niet het reeds verdisconteerde islamitische gedrag dat staat en bevolking bedreigt. Dat voelen de elites in Nederland niet als een risico zoals de autochtone bevolking dat kan zijn. De focus ligt nu op Utrecht, maar kan moeiteloos worden uitgebreid naar andere delen van het land: het is de angst voor de volkswoede. De staatsomroep berichtte over extra maatregelen in de Domstad, met:

Extra maatregelen tegen groeiende radicalisering in Utrecht

Dit gaat niet over islamitische fundamentalisten, maar over autochtone burgers die zich tekort gedaan voelen. Degenen die het hardst bibberen zijn degenen die afkomstig zijn uit milieus die vanouds claimden dit weerspannige volksdeel te vertegenwoordigen:

Radicalisering van verschillende groepen is een toenemend probleem in Utrecht. Daarom gaat de gemeente de aanpak op dat gebied evalueren en intensiveren, schrijft burgemeester Sharon Dijksma (PvdA) in een brief aan de gemeenteraad.
Zo moet er beter contact komen tussen zorginstellingen en de gemeente. Ook komen er extra trainingen voor medewerkers om radicalisering beter te herkennen. Daarnaast wordt de werkwijze van de driehoek van burgemeester, politie en de officier van justitie herzien en wordt de handleiding voor noodsituaties tegen het licht gehouden, schrijft RTV Utrecht.

Geplaatst op 29 mei 2021 door E.J. Bronhttps://verenoflood.nu/elitocratie-heeft-de-bibbers-voor-het-volk/

Vooralsnog zet de gemeente in op actie via zorginstellingen – wie niet in het gelid wil is derhalve een patiënt? Je moet wel lid zijn van een elitocratie om dat zo te willen zien, en niet voor niets zullen velen die dit lezen direct terugdenken aan de manier waarop het eertijdse arbeidersparadijs Sovjetunie om ging met mensen die niet geloven wilden in al het goeds dat zij haar inwoners onder leiding van de Communistische Partij had gebracht. 

En inderdaad:

Dijksma benadrukt ook in haar brief dat het aantal signalen dat de gemeente binnenkreeg over radicalisering in een jaar is verdubbeld. Het gaat daarbij onder andere om mensen met psychische problemen en extreme standpunten. “De Corona-crisis heeft als een katalysator gezorgd voor een toename van complotdenken en anti-overheidssentiment. De ontstane polarisatie kan een voedingsbodem zijn voor radicalisering”, schrijft de burgemeester.

https://ejbron.wordpress.com/