Kaag kan door met betalingen aan Palestijnen!

‘Zeer verontrustend artikel’

PVV-leider Geert Wilders drong direct aan op een Kamerdebat om Kaag ter verantwoording te roepen. VVD-Kamerlid Marielle Paul sprak over ‘een zeer verontrustend artikel’ en stelde schriftelijke vragen.

D66-minister Sigrid Kaag gaat voorlopig door met betalingen aan Palestijnse hulporganisaties, ook al zijn er aanwijzingen dat het geld naar terroristen gaat. Een debat hierover werd gisteren door de Tweede Kamer op de lange baan geschoven.

Weekblad EW berichtte maandag 24 mei over een rapport van een Israëlische geheime dienst, waaruit bleek dat Nederland en Europese landen in feite de terroristische groepering Volksfront voor de Bevrijding van Palestina steunen. Zij maken bedragen over aan zeven Palestijnse hulpinstanties, die feitelijk de dekmantel zijn van het Volksfront. EW beschreef de fraudetechnieken die werden gebruikt om stelselmatig hulpgeld naar het Volksfront te sluizen.

Minister Kaag zei dinsdagmiddag tegen journalisten dat ze alleen de grote lijnen en niet de details van het EW-artikel had gelezen.